Jörgen och Ida nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Jörgen Carlsson och Ida Hoffren är de två lärare i Ulricehamns kommun som nominerats till det ärofyllda priset Guldäpplet.

En genomskinlig glasskulptur i fomr av ett äppleGlasstatyetten i fomr av ett äpple som delas ut till de som vinner.

Drygt hundratalet lärare har i år nominerats. Det är lärare från hela landet, från förskola till gymnasium och vuxenutbildning.

Jörgen Carlson, förskollärare på Tvärreds förskola

Nominerad bland annat för sitt arbete med att omvärldsbevaka och testa olika verktyg för att hitta det som utvecklar verksamheten. En viktig aspekt för Jörgen är att alltid ha en pedagogisk vinning med de digitala verktyg som tas in på förskolan. Ett exempel är ett projekt med Minecraft, där barnen bygger miljöer digitalt, gör ritningar på papper och bygger fysiskt med lego.

Ida Hoffren, förskollärare på Junibackens förskola

Nominerad bland annat för att hon använder olika uttrycksformer för att främja alla barns lärande och utveckling och brinner för att goda digitala verktyg ska vara en del av vardag utifrån varje barns förmåga. Hon verkar också för ett kollegialt lärande när det gäller digitala läromedel i förskolan och driver tillsammans med sina kollegor utvecklingsarbetet när det gäller digitalisering.

Tre finalister den 28 september, prisutdelning 28 oktober

Bland de nominerade utser juryn, bestående av tidigare pristagare och partners, tre finalister som presenteras den 28 september. Prisutdelningen kommer att ske i samband med firandet av Guldäpplets 20-årsjubileum, på Guldäpplets dag, i Stockholm den 28 oktober.

– Lärarprofessionen tar ansvar och står för utveckling i alla lägen. I en tuff tid så ser vi många fantastiska exempel där lärare enskilt eller tillsammans driver digitaliseringen och skolan framåt. Lärarna är värda all uppskattning och stöd de kan få och i Guldäpplet kan vi ge några denna uppskattning lite mer, säger Robert Fahlgren, Lärarförbundets andre vice ordförande och medlem av Guldäpplets jury.

– Det är upplyftande att läsa alla nomineringar och få en inblick i alla ”obesjungna hjältars” arbete som görs runtom i Sverige. Guldäpplet har en viktig funktion i att lyfta fram detta och bidra till att goda insatser sprids i skolsverige, säger Johan Runesson, ledamot i Lärarnas Riksförbunds styrelse och medlem av Guldäpplets jury.

Guldäpplets webbplats
Lista med samtliga nominerade till Guldäpplet

För mer information

Cathrine Croona, förskolechef
cathrine.croona@ulricehamn.se
0321-59 65 88

Publicerat av Ulrika Emtervall den 1 september 2021, senast ändrad den 2 september 2021

Kontakt