Microparker ska pryda Ulricehamn 2022

Under sommaren har kommunens enhet för park- och skog byggt en prototyp av en micropark av återvunnet material. Med hjälp av fyra lastpallar, gammalt konstgräs och en trasig soffa har de gjort en grönskande hörna som kan flyttas runt.

Två blomsterlådor och två små bänkar byggda i återvunnet material. Blomsterlådorna är fyllda med blommor och annat som grönskar.

– Jag fick idén när vi hade en stor rulle med gammalt konstgräs från fotbollsplanerna som låg i vägen i våra lokaler, säger parkchef Peter Kinde.

-Under sommaren hade vi några veckor som var lite lugnare och då satte vi planen i verket. Jag tycker slutresultatet blev bra, fortsätter han.

Prototypen av microparken pryder just nu baksidan av nämndhuset i Ulricehamn, där den också kan beskådas.

Under vinterns lite lugnare period ska fler microparker byggas och nästa år är tanken att det ska finnas fem stycken att placera ut i kommunen, utifrån önskemål från kommunens invånare.

-De ska inte stå permanent någonstans, utan ungefär tre veckor på varje plats utifrån de önskemål som kommer in, säger Peter Kinde.

Förutsättningarna för att få en micropark placerad på önskad plats är dock att det är kommunal mark och att microparkerna kan placeras ut med hänsyn till trafiksäkerhet.

Den som redan nu har ett förslag på var microparkerna kan stå nästa år kan maila till parkochskog@ulricehamn.se och märka mailet med ”micropark”.

 

För mer information kontakta:

Peter Kinde, parkchef i Ulricehamn
Peter.kinde@ulricehamn.se
0321-596580

Två blomsterlådor och två små bänkar byggda i återvunnet material. Blomsterlådorna är fyllda med blommor och annat som grönskar. Två blomsterlådor och två små bänkar byggda i återvunnet material. Blomsterlådorna är fyllda med blommor och annat som grönskar. Två blomsterlådor och två små bänkar byggda i återvunnet material. Blomsterlådorna är fyllda med blommor och annat som grönskar.

Publicerat av Rebecca Berndes den 8 oktober 2021, senast ändrad den 8 oktober 2021 av Anette Westerlund