Köket på Ulricehamns resurscenter nära att stängas

Det var i samband med en rutininspektion som kommunens livsmedelsinspektör upptäckte mögel i anslutning till två frysrum i Ulricehamns resurscenters kök. Frysrummen finns vid varumottagningen och inte i direkt anslutning till köksdelen. Men, då mögelangreppet var så pass allvarligt beslutade miljöenheten att stänga köket en vecka efter kontrollen, alltså i dag om inga åtgärder vidtogs. Tack vare hårt arbetet från fastighetsavdelningen och experthjälp på sanering, har nu miljöenheten hävt stängningen och verksamheten kan fortsätta som vanligt.

En hand som håller fram en lunchlåda innehållande spagetti med köttfärssås och grönsakerEn lunchlåda från Tingsholmsgymnasiets kök

— Sent i fredags eftermiddag fick vi ett utlåtande från en extern expert att saneringsarbetet som utförts i form av slipade ytskikt, spärrfärg och inplastning av området i lokalen var tillräckligt. Vi kan därför fortsätta att laga mat säkert och hygieniskt i lokalen, säger David Reinholdsson, tillförordnad kostchef.

Självkritiska

David och hans kollegor inom kostverksamheten ser allvarligt på det som skett och är självkritiska.

— Vi har vetat om problemet med kondens som bildas på utsidan av våra frysrum och påtalat detta för fastighetsavdelningen som ansvarar för lokalen. De har tagit det hela på allvar, men, i efterhand så ser jag att vi kanske har haft för stort överseende med den ökade kondensen på grund av den planerade renoveringen. Skadorna har troligtvis eskalerat ytterligare den senaste tiden vilket såklart inte varit bra, säger David Reinholdsson.

Renoveringen av de två läckande frysrummen som orsakar skadan är sedan tidigare planerad att påbörjas om två veckor. Enligt fastighetsavdelningen så ska inte renoveringen påverka kökets möjlighet att hålla öppet som vanligt.

Reservplanen var klar

— Om vi inte hade hittat en lösning och verkligen behövt stänga så hade vi en reservplan där vi då skulle tillaga maten på Stenbocksskolans kök. Säkerheten för vår personal och för den mat vi tillagar är det viktigaste, säger David Reinholdsson.

Köket på Ulricehamns resurscenter är kommunens största tillagningskök där man lagar mat till korttidsboenden och all den mat som körs hem till hemtjänstens brukare.

För mer information kontakta:

David Reinholdsson, tillförordnad kostchef
david.reinholdsson@ulricehamn.se
Telefon: 0321-59 51 92, 0766-43 51 92

Publicerat av Ulrika Emtervall den 1 november 2021, senast ändrad den 1 november 2021

Kontakt