Vilken byggnad vill du nominera till Årets hus 2021?

Nu har nomineringsperioden för Årets hus 2021 öppnat. Från och med den 1 januari till och med den 15 mars kan du skicka in ditt bidrag.

Två hus i Ulricehamns citykärna

Varje år sedan 1994 har priset Årets hus delats ut till den byggherre som under det gångna året mest framgångsrikt visat prov på gott byggnadsskick, stilkänsla, hållbart byggande, miljöanpassning och/eller kulturhistorisk hänsyn vid uppförande, ombyggnad, tillbyggnad, restaurering eller renovering i Ulricehamns kommun. Tidigare i år fick Vasared 1:15 i Tvärred utmärkelsen Årets hus 2020. Efter årsskiftet är det återigen dags att nominera byggnader – den här gången till Årets hus 2021.

– Vi kommer att ställa oss frågan hur nomineringarna bidrar till kommunens gemensamma identitet. Som en del av årets jury kommer jag att titta särskilt på arkitektonisk kvalitet, nytänkande formspråk och regional förankring, säger Rebecka Engvall, stadsarkitekt på Ulricehamns kommun.

För att nominera behöver du skicka in följande:

  • Motivering till varför byggnaden visar prov på gott byggnadsskick, stilkänsla, hållbart byggande, miljöanpassning och eller kulturhistorisk hänsyn
  • Beskrivning och fakta om byggnaden
  • Fotografier av byggnaden
  • Byggherre (om annan än sökande krävs medgivande från byggherre)

Skicka din nominering till miljö och samhällsbyggnad på miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se. Du kan också skicka din nominering via post till Miljö och samhällsbyggnad, Ulricehamns kommun, 523 86 Ulricehamn.

Regler för årets hus

Publicerat av Elin Ohlsson den 20 december 2021, senast ändrad den 3 januari 2023 av Oscar Andersson

Kontakt