Orvar jobbar med hjärtat

När Orvar Pettersson, stödassistent på daglig verksamhet i Ulricehamns kommun, funderar på vilka kvalifikationer som behövs för att göra hans jobb, funderar han ett slag. Sen kommer han fram till att det är hjärtat. Han jobbar med hjärtat varje dag. – Jag vill att alla ska må bra och utvecklas. Jobbet ger glädje, kärlek, ja, allting man behöver, säger han.

Orvar står med ett prydnadshjärta i handen med sina kompisar bredvid

Vad kallar han dem han jobbar med, är det brukare? Vårdtagare? Klienter? För Orvar är svaret givet – det är hans kompisar. Hans jobb innebär att stödja sina kompisar i deras vardag. Tillsammans hämtar de prylar på Övreskog och kör till Överskottslagret, ibland snyggar de till spår och leder, ibland ägnar de sig åt mindre legoarbeten.

Han skräder inte orden när han ska beskriva det han känner för sitt jobb. Och han lyser upp när han säger:
– Jag har kommunens bästa jobb. Jag stortrivs med mina arbetskamrater och har en underbar chef som litar på mig till hundra procent. Arbetsklimatet är fenomenalt, vi säger vad vi tycker och det går aldrig en dag utan ett gott skratt. Jag vore ingenting utan mina kompisar!

I Ulricehamns kommun har vi ungefär 220 olika yrkesroller. Orvars yrke, stödassistent inom funktionsnedsättningen, är en av dem. Och Orvar är fantastisk, en skatt, en riktig kommunskatt faktiskt.

Orvar Pettersson syns längst fram i bild och bredvid honom står hans kompisar.

Publicerat av Anette Westerlund den 4 februari 2022, senast ändrad den 4 februari 2022

Kontakt