Susanne Ekenberg, undersköterska

En av de viktigaste uppgifterna som Ulricehamns kommun har är att ta hand om äldre och se till att de har ett bra liv. I det arbetet är våra undersköterskor extra viktiga. Susanne Ekenberg är tillbaka i Ulricehamn för att göra den uppgiften efter att ha arbetat som undersköterska på andra ställen i landet.

Bild på glad medelålders kvinna i glasögon med vit luvjacka med tulpaner i bakgrunden.Susanne Ekenberg, undersköterska

Efter nästan två års pendlande till Göteborg och Regionalt cancercentrum i väst där hon haft bröstregistret som sitt skötebarn, blir Susanne Ekenberg undersköterska på Ryttershov istället.

– Jag saknar omvårdnaden och de äldre. Jag har jobbat med dementa tidigare och trivdes bra med det. Det är både utmanande och fascinerande att jobba med den patientgruppen. Det blir ofta mycket kontakter med anhöriga eftersom demens sällan bara drabbar den enskilde, och jag gillar det.

Susanne Ekenberg har lång arbetslivserfarenhet som undersköterska, cirka 17 år närmare bestämt. Hon har jobbat med gravt funktionsnedsatta och varit arbetsledare hos en privat hemtjänstaktör i Falkenberg och i Halmstad var hon stöd åt arbetsledare. På Halmstads sjukhus har haft hon en pol-tjänst med bland annat akuten som sin arbetsplats. I omgångar har hon också jobbat på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Utöver det har hon varit handledare åt studenter och är HLR-instruktör.

– Jag älskar att lära ut!

Men nu blir det alltså Ryttershov från och med i slutet av sommaren.

Ulricehamns kommun har gått över till ett nytt arbetssätt, heltid som norm, hur känner du för det?

– Rätten till heltid, menar du? Den har vi kämpat för länge. Den och att få bort delade turer. Följden blir att vi får jobba mer, men ibland får man ge något för att få något. Det är inget som skrämmer mig.

Finns det något annat som oroar dig inför jobbstarten?

– Jag är för gammal i gemet. Det här ska bli jättebra.

Publicerat av Anette Westerlund den 6 augusti 2020, senast ändrad den 10 januari 2022 av Elin Ohlsson

Hjälpte informationen på denna sida dig?