Kulturvägen

Kulturvägen Ekomuseum Västergötland är ett upplevelseområde utmed norra Ätradalen med omnejd. Vi erbjuder lantligt boende, lokalproducerad mat, kaffeserveringar, aktiviteter, kulturminnen och naturreservat m m. Välkommen till vår hemsida www.kulturvagen.se. Broschyr på turistbyråer i länet.

Kulturvägen Ekomuseum Västergötland är ett samlingsnamn för ett stort antal sevärdheter i området mellan Falköping, Ulricehamn och Tranemo med omnejd.

Ett upplevelseområde där du som besökare möter föreningens medlemmar – småskaliga landsbygdsföretagare och ideella föreningar – inom bl a lantligt boende, mat- och kaffeserveringar, lokalproducerad mat, aktiviteter, konsthantverk och mycket mer i kombination med naturen och historien.

Den södra delen – Ätradalen – har under årtusenden varit en betydelsefull kommunikationsväg upp mot de inre delarna av Sverige. Ätrans dalgång är kantad av gamla ridvägar, boplatser, fornåkrar och gravfält och visar upp ett enastående vackert småskaligt jordbrukslandskap, ett kulturlandskap värt att bevara.

I norra delen – på Falbygden – började människorna odla upp marken redan under stenåldern och mängder av intressanta fornminnen påminner oss om den tiden. Än idag är jordbruket en viktig näring här med stora, moderna gårdar för produktion av kött, mjölk, spannmål och andra grödor.

Prova Geocaching – en modern form av skattjakt!

Välkommen till föreningens hemsida www.kulturvagen.se. Vår broschyr som trycks på svenska, tyska och engelska finns bl a hos våra medlemmar och på turistbyråer i Västra Götaland.

Turistbyråerna i Falköping 0515-88 70 50, Ulricehamn 0321-59 59 59 och Tranemo 0325-57 60 30 berättar mer om besöksmålen i området.

 

Läs mer om Kulturvägen på destination Ulricehamn.

Tid och plats

Från till