Pressmeddelanden

Grävarbete vid Ica avbryts

Under Ulricehamns energis, UEAB:s, pågående arbete vid Ica Supermarket i Ulricehamn har förorenade jordmassor hittats. Arbetet har nu avbrutits och hålet håller på att fyllas igen inför den kommande julhandeln.

Arbetet med att flytta de VA-ledningarna som finns nergrävda i marken utanför Ica Supermarket, har fått avbrytas. Anledningen är att det visat sig finnas förorenade jordmassor en bit ner i marken. Antagligen är föroreningen en rest från tidigare verksamhet på platsen.
– Vi har lagt på en tät gummi-duk som ska förhindra att den förorenade jordmassan ska blanda sig med den nya som vi fyller igen hålet med. När julhelgerna är över ska omfattningen av föroreningen utredas och utifrån det tas ett beslut om hur arbetet i området ska fortsätta, säger Johan Lundström, sektionschef på UEAB.
Hålet håller alltså på att fyllas igen och återställas till parkeringsplatser för att inte störa centrumhandelns julförsäljning.
Sanering på området skedde innan Ica byggdes, men av någon anledning har inte alla massor schaktats bort. På platsen fanns tidigare busshållplatser och järnvägsspår.

 

 

Nyheter

Se fler nyheter inom Pressmeddelanden

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?