Vill du hyra ut din bostad?

Har du som privatperson rum, lägenhet, fritidshus/gäststuga, villa eller liknande som du vill hyra ut? Kommunen växer och det gör också behovet av bostäder. Detta gör det extra svårt för personer som inte ännu tagit sig in på bostadsmarknaden eller som behöver flytta med kort varsel. Det kan vara personer som nyligen flyttat till Sverige och vill bosätta sig i kommunen, unga vuxna och studenter eller personer som fått jobb i kommunen och snabbt behöver någonstans att bo.

Nycklar som sitter i ett nyckellås

Hur går det till?

Anmäl ditt intresse (via formuläret nedan) och vilken typ av bostad eller husrum du har att hyra ut. Vi förmedlar inte denna information vidare utan ditt medgivande.

Kommunen gör en första bedömning av din intresseanmälan och om de grundläggande kriterierna är uppfyllda görs ett besök i bostaden. Därefter matchas det med aktuella behov.

Endast då båda parter uttryckligen godkänner det förmedlas kontakten mellan dig och potentiell hyresgäst.

Kontraktet tecknas mellan dig och din hyresgäst. Kommunen kan hjälpa till vid möte mellan parterna och med kontraktsskrivning om så önskas. I övrigt gäller samma regler som för all andrahandsuthyrning

Att tänka på!

  • För såväl ungdomar, vuxna som familjer är ett varaktigt och tryggt boende en grund för att få en fungerande vardag med jobb, skola och umgänge. Vi ser därför gärna att uthyrningen är långsiktig.
  • Det är alltid du som hyresvärd som väljer om och vem du hyr ut till. Som privat hyresvärd gäller hyreslagen och lagen om uthyrning av egen bostad som bland annat innebär undantag för besittningsrätten.
  • Boendet ska ha en marknadsmässig hyra.
  • Bostaden måste ligga innanför kommungränsen och erbjuda skälig levnadsnivå. Det innebär bland annat att hyresgästen behöver ha möjlighet att laga mat och ha tillgång till dusch, toalett och tvättmaskin.

Anmäl ditt intresse

Du anmäler ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan.


Publicerat av Gabriela Velasquez den 24 november 2017, senast ändrad den 24 november 2017 av

Hjälpte informationen på denna sida dig?