Konstinstallationer

Även konstinstallationer äger rum på olika platser i kommunen.

Amazingly Fantastical Idyl i naturmiljö.

En konstinstallation är ett konstverk som inte kan definieras som ett måleri, en skulptur eller annan klassisk konstgren. En installation är istället en teknik för att framhäva en händelse eller något som man kan begrunda under en viss tid. Ofta gör installationen uttryck för en konstnärlig vision som påverkar människor.

Sommaren 2018 installerade konstnären Joel Danielsson och Emille de Blanche sina konstverk i samband med konstprojektet xsites.

Två verk utställda i samband med Xsite

Amazingly Fantastical Idyll

Konstnären Joel Danielsson har installerat sitt konstverk vid Alnäsbadet i Marbäck. Amazingly Fantastical Idyll kan tolkas som en nostalgiblandad hyllning till den vackra naturen i området som kontrasteras av dagens mer allvarliga problem. Konstinstallationen består av en klädlina och mörkfärgade textilplagg som blåser i vinden. På Xsites hemsida går det att läsa en djupare beskrivning om konstverket.

Amazingly Fantastical Idyll av Joel Danielsson

Nothing more permanent than the temporary

Konstnären Emille de Blanche har installerat sitt kontsverk, ”Nothing more permanent than the temporary”, längs cykelvägkanten vid Alnäsbadet i Marbäck. Konstinstallationen består av galvaniserat stål och är inspirerat av den gamla järnvägen som gick igenom hela västra götaland. Konstverket kan uppfattas som en samtida reflektion om hur man kan tolka historiska allmänna platser. Läs mer om konstverket på Xsites hemsida.

Nothing more permanent than the temporary. Ett konstverk av Emille De Blanche.


Publicerat av Gabriela Velasquez den 4 juli 2018, senast ändrad den 5 juli 2018 av

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?