Lotta lägger pussel på jobbet

I år firar Lotta Svensson 20-årsjubileum i kommunens tjänst, varav 14 år som bokningsansvarig på fritid. Det är hon som bland annat pusslar ihop så att alla föreningar som vill får halltider och att det är upplåst och avlarmat när de kommer för att träna.

Mörkhårig kvinna står i en ishall, hon har mörkblå jacka med gul polotröja

-Jag och min kollega jobbar med att hyra ut allting på kommunen som rör fritid. Det handlar om idrottshallar, konstgräsplaner, ishallar, matsalar, aulor, båtplatser och stolar och bord. Vi jobbar också med lås och larm som satts in i alla våra anläggningar.

Lotta beskriver själv sitt arbete som ett stort pussel som ska läggas.

-Man måste gilla att organisera, vara noggrann och gilla detektivarbete. Även goda relationer med föreningslivet och god service är fokus för mig.

Lotta Svensson är en föreningsmänniska ut i fingertopparna och det har hon varit sedan barnsben. Som yngre spelade Lotta både fotboll, handboll och dansade bugg. Tidigt blev hon ordförande i den lokala fotbollsklubben och det har fortsatt upp i vuxen ålder då hon nu är ordförande i kören Occapella.

Mot den bakgrunden så är det kanske inte så konstigt att Lotta landat på en tjänst där hon jobbar mot kommunens föreningsliv.

-Det är roligt att arbeta med föreningslivet och jag tycker att vi har ett jättebra samarbete. Föreningslivet är ju kärnan i vår verksamhet och jag slutar aldrig att bli imponerad av de starka ideella krafterna som finns. Det är ju de som gör att våra barn och unga har en meningsfylld tillvaro på fritiden.

Och just barn och unga återkommer Lotta till.

-Att behålla barnen och ungdomarna i rörelse hela livet är en utmaning och det brinner jag lite extra för. Alla föreningar skulle nog egentligen vilja ha träningstid mellan 17-19 måndag till torsdag, men verksamhet för barn- och ungdomar kommer först. Sen är det mitt jobb att se till att alla idrotter och alla föreningar får plats. Alla ska kunna ta del utav allt som kommer från kommunen.

Vad är roligast med ditt jobb?

-Variationen. En dag är inte den andra lik och det är det som gör det så roligt. Och kontakten med föreningar, privatpersoner och andra aktörer såklart. Det är ett omväxlande arbete och det är nog därför jag har varit kvar så länge.

Att Lotta varit på kommunen så länge är vi superglada för och vi hoppas att hon blir kvar hos oss många år till, för hon är en skatt. En riktig kommunskatt!

Publicerat av Rebecca Berndes den 11 oktober 2022, senast ändrad den 11 oktober 2022