Vikarieportalen

Här finns information för dig som jobbar som timvikarie hos oss. Vill du också jobba som timanställd i Ulricehamns kommun? Välkommen att upptäcka våra lediga tjänster.

Gör dig tillgänglig för arbetspass i vårt bemanningssystem

För att arbeta och kunna bli bokad som timvikarie i Ulricehamns kommun samt för att rätt lön ska utbetalas måste du lägga dig tillgänglig i din kalender i

Bemanningssystemet TimePoolWeb

Manualer på hur du använder TimePoolWeb hittar du i flikarna nedan.

Första gången du loggar in

Använd ditt användar-ID och lösenordet TimePool. Du kan då byta till ett personligt lösenord.

Uppdatera tillgänglighet

Håll din tillgänglighet uppdaterad i TimePoolWeb. Vet du att du inte kan arbeta en viss dag eller tid – ta i så fall bort tillgängligheten snarast möjligt. Bokningar sker efter tillgänglighet.

OBS! Om du inte ligger tillgänglig på två månader så avslutas din anställning utan förvarning.

Anmäl ditt intresse till utannonserade vikariepass

I systemet ser du som timanställd de vikariepass som bemanningsenheten ännu inte har kunnat bemanna. Du ser bara vikariepass på de enheter/avdelningar som du har rätt att arbeta på. Gör en intresseanmälan för de vikariepass som du är intresserad av. Det ger dig stora chanser att just du blir tilldelad arbetspasset men det är ingen garanti. Eftersom intresseanmälan samtidigt visar att du är intresserad av att arbeta den tiden kan det hända att du blir tilldelad ett annat arbetspass på någon av de andra enheter/avdelningar som du har rätt att arbeta på.

Du kan ta bort din intresseanmälan om du skulle få förhinder att arbeta annonserat vikariepass. Ta då också bort din tillgänglighet i kalendern.

Det är inte alla vikariepass som kommer att annonseras ut. Därför är det viktigt att du uppdaterar din kalender och lägger dig tillgänglig de tider som du kan arbeta, även i fortsättningen.

Logga in på intranätet hemifrån

Du kan logga in på Ulricehamns kommuns intranät hemifrån. På intranätet hittar du mejl, självservice, telefonlistor och annan viktig information om att vara anställd i kommunen.

Innan du loggar in på intranätet för första gången behöver du byta det tillfälliga lösenordet som du fick av bemanningsenheten.

Logga in på intranätet

Byte av lösenord till intranät och e-post

Det tillfälliga lösenordet som du har fått från bemanningsenheten behöver du byta innan du kan logga in på Intranätet. Efter att du har bytt lösenord kommer lösenordet att fungera i sex månader, därefter måste du ange ett nytt lösenord.

Ladda ner all information i portalen som en fil: Manual till vikarie

Håll dig uppdaterad om covid-19

Det är viktigt att du som timavlönad tar del av aktuell information, rutiner och riktlinjer vad gäller covid-19.

Du hittar all information på kommunens intranätsida om covid-19.

Viktigt att tänka på för dig som vikarie

 • Ditt bemötande är viktigt!  Tänk på att alltid presentera dig, hellre en gång för mycket.
 • Fråga personalen vad de vill att du ska göra under dagen. Hänvisa svåra frågor till ordinarie personal.
 • Ta del av gällande vikarieinformation om bland annat utrymningsvägar och rutiner vid brand.
 • Ta alltid med mat om du inte fått någon annan information. Fråga ordinarie personal vad som gäller med måltider. På vissa arbetsplatser finns pedagogisk måltid, då är det viktigt att specialkost anmäls till köket snarast möjligt.
 • Håll din tillgänglighet uppdaterad i TimePoolWeb. Vet du att du inte kan arbeta en viss dag/tid – ta i så fall bort tillgängligheten snarast möjligt. Bokningar sker efter tillgänglighet.
  • Ju fler timmar och längre pass du ligger tillgänglig desto större chans att bli bokad.
  • Vid direktbokning får du en bokningsbekräftelse på sms och du har ingen möjlighet att tacka nej.
  • Du har en timmes inställelsetid
 • Introduktion av arbetsplatsen sker normalt via kontakt med arbetsplatsen. Detta gäller dock inte alla verksamheter! Kolla hur det fungerar just där du ska arbeta.
 • Passande kläder för yrket är viktigt. Vissa arbetsplatser tillämpar arbetskläder. Inom förskola, skola och funktionsnedsättning är du oftast ute minst en gång under dagen även i regn och snö. Regnkläder, stövlar, varma kängor kan behövas, så klä dig efter väder. Använd dock inte paraply.
 • Det är rökförbud på kommunens arbetsplatser. Ingen rökning är tillåten under arbetstid.
 • Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon på arbetstid, utan enbart på raster. Väntar du ett viktigt samtal från läkare eller annat – tala om att du behöver ha telefonen på dig.
 • Det är inte tillåtet att fotografera i någon av våra verksamheter. Tänk på att sekretessreglerna även gäller på sociala medier som exempelvis Facebook.
 • Privata samtal mellan kollegor förs på rasten.
 • Använd inte parfym på grund av allergier.

Logga in i TimePoolWeb från dator

För att arbeta som timvikarie i Ulricehamns kommun måste du lägga dig tillgänglig i din kalender för att kunna bli bokad på arbete och för att få rätt lön. Detta gör du genom att använda TimePoolWebb

Logga in med ditt användar-ID och lösenordet (klicka på bilden för att göra den större).

Är det första gången du loggar in använder du ditt användar-ID och lösenordet TimePool. Du får då hänvisning om att byta till ett personligt lösenord.

Startsidan består av en meddelanderuta samt dina bokningar sju dagar framåt. Rutan ”Mina förfrågningar” används ej då direktbokning tillämpas i Bemanningsenheten.

Meddelanderutan i TimePoolWeb

Klicka på ”Personlig kalender” till vänster i menyn. I din personliga kalender lägger du dig tillgänglig när du har möjlighet att vikariera.

För att lägga dig tillgänglig ett pass i taget klickar du på någon av raderna i det datumet du vill lägga dig tillgänglig. Tänk på att lägga dig tillgänglig under hela verksamhetens öppettider. Du kan dock bara bokas max 8 h inom skola förskola, kost och lokalvård och max 10 h inom äldreomsorgen.

Personlig kalender.

I fönstret som öppnas väljer du starttid (”Från”) och sluttid (”Till”) för ditt tillgänglighetspass. Du kan även välja ”Heldygn” genom att markera kryssrutan för detta. Tänk på att ju längre pass du lägger dig tillgänglig desto större chans har du att få bokningar. Klicka ”Ok”.

Här skriver du in starttid och sluttid för ditt tillgänglighetspass.

Efter att du klickat på ”Ok” läggs ditt nya tillgänglighetspass till i din kalender. För att ändra eller ta bort ett tillgänglighetspass klickar du på det passet och väljer ”Ta bort”.
Om du vill lägga dig tillgänglig en längre period klickar du på knappen ”Anmäl tillgänglighet”.

Välj klockslag för tillgängligheten. Eller kryssa i ”heldygn” om du vill och kan jobba mycket. Tänk på att det blir samma tid på alla dagar i intervallet.

Välj startdatum och slutdatum.

Välj vilka veckodagar du ska lägga dig tillgänglig i intervallet.

Om du vill lägga till exempelvis varannan vecka skriver du ”2” i ”Upprepa var … vecka”. För var tredje vecka ”3” och så vidare.

Kontrollera i kalendern att passen lagts till korrekt.

För att ta bort tillgänglighet i ett längre intervall klickar du på knappen ”Ta bort tillgänglighet”.

Välj datumintervall som du vill ta bort din tillgänglighet och klicka sedan på ”Ta bort”.

När du uppdaterat din tillgänglighet i TimePool kan du logga ut genom att välja ”Logga ut” längst upp under ditt namn i högra hörnet.

Logga in i TimePoolWeb från mobiltelefon eller surfplatta

Du kan även logga in i mobiltelefon/surfplatta för att uppdatera din tillgänglighet. Inloggningen fungerar i både iPhone- och Androidtelefoner. Om du får problem med inloggningen i Google Chrome i telefonen kan du istället ladda ner Firefox.

Öppna TimePoolWeb

Fyll i dina inloggningsuppgifter för Timepool och välj ”Logga in”

När du blivit inloggad i Timepool Web väljer du ”Kalender” för att lägga dig tillgänglig.

Klicka på plus-tecknet på den dagen du vill lägga dig tillgänglig.

Fyll i den tid du vill ligga tillgänglig och välj sedan ”Spara”. För att ta bort befintlig tillgänglighet väljer du istället ”Ta bort”.

När du valt ”Spara” kommer du att kunna se din tillgänglighet i kalenderöversikten.  Du ser en vecka i taget. Du förflyttar dig mellan olika veckor genom att peka på knapparna med veckonummer i högra hörnet.

Logga in på intranätet hemifrån

På intranätet hittar du mejl, självservice, telefonlistor och annan viktig information om att vara anställd i kommunen. Följande instruktioner gäller för inloggning i dator.

Innan du loggar in på intranätet för första gången behöver du byta det tillfälliga lösenordet som du fick av Bemanningsenheten. Se avsnittet Byte av lösenord till intranät och e-post.

För att logga in på kommunens intranät – gå in på inloggningssidan på Kommunity

Du loggar in på intranätet med ditt användarnamn (ibland kallat windowslogin) följt av @samkom.se.
Exempel: Är ditt användarnamn TESTES01 anger du TESTES01@samkom.se vid inloggning till intranätet.

När du angett ditt användarnamn, klicka på Nästa för att gå vidare och ange ditt lösenord. Klicka sedan på logga in och du kommer till intranätets startsida

Vid sjukdom eller vård av barn

• Vikarier som blir sjuka/vabbar ska anmäla det direkt till den arbetsplatsen den är bokad på. Viktigt att vikarien sjukanmäler sig till varje arbetsplats om den är bokad på flera olika platser. Bemanningsenheten registrerar detta så att sjuklön betalas ut.
• Är du sjuk längre än sju dagar och är bokad behöver du även skaffa sjukintyg från läkare för att ha rätt till sjukersättning. Detta gäller alltid, oavsett vem som betalar ut sjukersättning. Läkarintyget ska skickas till Bemanningsenheten. Vid upprepad korttidsfrånvaro eller längre sjukskrivning kommer du att bli kontaktad av ansvarig chef för att stämma av angående sjukfrånvaron och för att se om vi som arbetsgivare kan hjälpa till.
• Tänk på att det är viktigt kring sjukdom att vara hemma så pass länge så det inte smittar. Vid magsjuka måste du exempelvis vara hemma minst 48 timmar efter sista symtom.

Göra en intresseanmälan för annonserade vikariepass via dator

En del av arbetspassen som beställs av verksamheten annonseras på Time Pool Web. Du kan se vilka arbetspass som annonseras ut just nu genom att logga in på Time Pool Web och klicka på ”Intresseanmälan” i vänstermenyn.

Då visas nedanstående sida. Ange det datumintervall som du är intresserad och klicka ur kryssrutan ”Visa endast pass där jag har tillgänglighet”. Klicka på knappen ”Visa”.

Nu visas de annonserade arbetspassen inom det datumintervall som du angav. I sökresultatet framgår plats, från- och tilldatum, antal arbetspass som beställningen omfattar samt en kort annonstext. Under rubriken ”Plats” framgår vilken arbetsplats/avdelning som behöver vikarie. Du kan klicka på arbetsplatsens namn för att få fram detaljer om arbetspasset. Klicka på knappen ”Anmäl” för att anmäla ditt intresse för arbetspasset.

När du klickar på knappen ”Anmäl” får du ”Tillgänglig tid” i din kalender det datum och klockslag som arbetspasset omfattar.
Du kan bli bokad på annan arbetsplats än den annonserade om det finns andra avdelningar där du kan arbeta som har behov av en vikarie samma datum och tid som det annonserade arbetspasset.

I dialogrutan som visas när du har klickat på knappen ”Anmäl” kryssar du ”Svara alltid ja på denna fråga” och klickar där efter på knappen ”Ja”.

Du kommer då tillbaka till listan med annonserade arbetspass. Nu framgår det under ”Status” att du har gjort en intresseanmälan.

Ångra en intresseanmälan via dator

En intresseanmälan skapar tillgänglig tid i din kalender. Ångrar du dig och inte kan arbeta passet som du har anmält intresse för ska du ta bort din tillgänglighet ur kalendern. Tar du bort din tillgänglighet ur kalendern kan du inte heller bli bokad på något annat pass den tiden.

Gör en intresseanmälan för annonserade vikariepass, via mobiltelefon eller surfplatta

En del av arbetspassen som beställs av verksamheten annonseras på Time Pool Web. Du kan se vilka arbetspass som annonseras ut just nu genom att logga in på Time Pool Web och peka på ”Lediga Jobb” i vänstermenyn.

Peka på ”Inställningar” i form av ett kugghjul i vänstra hörnet.

Peka på kryssrutan ”Visa endast pass där jag har tillgänglighet” för att avmarkera den, peka sedan på ”Spara” Där efter kommer du tillbaka till listan med lediga jobb.

Nu visas de annonserade arbetspassen för i vecka som visas. I listan framgår datum, klockslag samt avdelning. Genom att peka på ”Mer info” visas ytterligare information om arbetsplatsen. Det går att peka på arbetsplatsens adress som då öppnas i en karttjänst.

Peka på ”Anmäl intresse” för att anmäla ditt intresse för arbetspasset.

 

När du pekar på knappen ”Anmäl intresse” får du ”Tillgänglig tid” i din kalender det datum och klockslag som arbetspasset omfattar.
Du kan bli bokad på annan arbetsplats än den annonserade om det finns andra avdelningar där du kan arbeta som har behov av en vikarie samma datum och tid som det annonserade arbetspasset.

Ångra en intresseanmälan, via mobiltelefon eller surfplatta

En intresseanmälan skapar tillgänglig tid i din kalender. Ångrar du dig och inte kan arbeta passet som du har anmält intresse för ska du ta bort din tillgänglighet ur kalendern. Tar du bort din tillgänglighet ur kalendern kan du inte heller bli bokad på något annat pass den tiden.

 • Ditt bemötande är viktigt!  Tänk på att alltid presentera dig, hellre en gång för mycket.
 • Fråga personalen vad de vill att du ska göra under dagen. Hänvisa svåra frågor till ordinarie personal.
 • Ta del av gällande vikarieinformation om bland annat utrymningsvägar och rutiner vid brand.
 • Ta alltid med mat om du inte fått någon annan information. Fråga ordinarie personal vad som gäller med måltider. På vissa arbetsplatser finns pedagogisk måltid, då är det viktigt att specialkost anmäls till köket snarast möjligt.
 • Håll din tillgänglighet uppdaterad i TimePoolWeb. Vet du att du inte kan arbeta en viss dag/tid – ta i så fall bort tillgängligheten snarast möjligt. Bokningar sker efter tillgänglighet.
  • Ju fler timmar och längre pass du ligger tillgänglig desto större chans att bli bokad.
  • Vid direktbokning får du en bokningsbekräftelse på sms och du har ingen möjlighet att tacka nej.
  • Du har en timmes inställelsetid
 • Introduktion av arbetsplatsen sker normalt via kontakt med arbetsplatsen. Detta gäller dock inte alla verksamheter! Kolla hur det fungerar just där du ska arbeta.
 • Passande kläder för yrket är viktigt. Vissa arbetsplatser tillämpar arbetskläder. Inom förskola, skola och funktionsnedsättning är du oftast ute minst en gång under dagen även i regn och snö. Regnkläder, stövlar, varma kängor kan behövas, så klä dig efter väder. Använd dock inte paraply.
 • Det är rökförbud på kommunens arbetsplatser. Ingen rökning är tillåten under arbetstid.
 • Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon på arbetstid, utan enbart på raster. Väntar du ett viktigt samtal från läkare eller annat – tala om att du behöver ha telefonen på dig.
 • Det är inte tillåtet att fotografera i någon av våra verksamheter. Tänk på att sekretessreglerna även gäller på sociala medier som exempelvis Facebook.
 • Privata samtal mellan kollegor förs på rasten.
 • Använd inte parfym på grund av allergier.

Publicerat av Elin Ohlsson den 1 juni 2016, senast ändrad den 13 februari 2023 av Jonas Liden

Adress

Besöksadress:
Bemanningsenheten
Höjdgatan 3, Ulricehamn.
Besök måste bokas i förväg, kontakta oss först.
E-post:
bemanningsenhet@ulricehamn.se
Telefontid: mån- fre 06.30-11.00 och 13.00-14.00.

Hjälpte informationen på denna sida dig?