Lediga enbostadstomter

Här hittar du som företagare lediga tomter för enbostadshus i kommunen.

Kommunens alla lediga tomter

Det finns ingen kommunal tomtkö. Villatomterna säljs genom fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling. Ett urval av kommunens lediga tomter marknadsförs på Hemnet. För att se samtliga tomter och mer information om en specifik tomt kan du trycka på länken nedan.

Hemnet

Ulricehamns kommuns karta över lediga tomter

Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Så här går ett tomtköp till

Den som köper en  tomt av Ulricehamns kommun betalar en handpenning då avtalet tecknas. Från tillträdesdagen har köparen sedan åtta månader på sig att få ett beviljat bygglov på fastigheten. Efter 18 månader från tillträdesdagen ska köparen ha påbörjat byggnationen. Med påbörjat menas att bostadshusets ytterväggar, tak, bottenplatta/torpargrund, fönster och dörrar ska vara färdigställt.  Då betalas resterande del av tomtavgiften och då skrivs också tomten över på köparen. Om inte bygglov är beviljat efter åtta månader eller om arbetet inte är påbörjat inom 18 månader, återgår köpet till kommunen och handpenningen går förlorad.

Markreserv

Ulricehamns kommun har förutom ett antal säljbara bostadstomter även en markreserv för ytterligare bostäder i kransorterna. Kommunen kan vid stor efterfråga besluta att omvandla markreserven till säljbara bostadstomter genom bland annat avstyckning och utbyggnad av gata.

Publicerat av Kajsa Leidek den 11 september 2019, senast ändrad den 12 juli 2023 av Sabina Eskil

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?