Lediga enbostadstomter

Här hittar du som företagare vad det finns för lediga tomter för enbostadshus i kommunen.

Tomter för enbostadshus

Nu finns 16 stycken tomter för enbostadshus tillgängliga på det nya bostadsområdet Handelsträdgården i Ulricehamns tätort. Området ligger i Villastaden och avgränsas av Reflevägen samt Vistabergsvägen. Området användes tidigare som Handelsträdgård men har under de senaste åren förberetts för att bli ett bostadsområde.
Budgivning är startad från och med den 28 oktober 2019.
Vid frågor, kontakta Svensk Fastighetsförmedling.

Längre ner på denna sida kan du även läsa mer om hur ett tomtköp går till och hur tomterna förmedlas.

Här finner du alla lediga tomter

Alla lediga tomter i Ulricehamns kommun finns tillgängliga i vår karta.
Om du vill veta mer om en specifik tomt kan du trycka på tomten i kartan, du får då information om areal, pris, planbestämmelser med mera.

Så säljs tomterna

Det finns ingen kommunal tomtkö. Villatomterna säljs genom fastighetsmäklare hos Svensk Fastighetsförmedling. Håll utkik på Hemnet om du är intresserad av köpa en kommunal tomt.

Så här går ett tomtköp till

Den som köper en  tomt av Ulricehamns kommun betalar en handpenning då avtalet tecknas. Från tillträdesdagen har köparen sedan åtta månader på sig att få ett beviljat bygglov på fastigheten. Efter 18 månader från tillträdesdagen ska köparen ha påbörjat byggnationen. Med påbörjat menas att bostadshusets klimatskal ska vara färdigställt. Klimatskal innefattar färdigställda ytterväggar, tak, bottenplatta/torpargrund, fönster och dörrar.  När ovanstående kriterier är uppfyllda, betalas resterande del av tomtavgiften och då skrivs tomten över på köparen. Om inte bygglov är beviljat efter åtta månader eller om arbetet inte är påbörjat inom 18 månader återgår köpet till kommunen och handpenningen går förlorad.

Markreserv

Ulricehamns kommun har förutom ett antal säljbara bostadstomter även en markreserv för ytterligare bostäder i kransorterna. Kommunen kan vid stor efterfråga besluta att omvandla markreserven till säljbara bostadstomter genom bl.a. avstyckning och utbyggnad av gata.


Publicerat av Kajsa Leidek den 11 september 2019, senast ändrad den 31 oktober 2019

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?