Kommunchef

Kommunchefen är Ulricehamns kommuns ledande tjänsteman och chef över den samlade kommunala förvaltningsorganisationen. Han arbetar på direkt uppdrag av kommunstyrelsen och dess ordförande.

Bild på en man med skägg, slips och kostym som sitter vid sin dator med färgglada bilder i bakgrunden.Kommunchef Håkan Sandahl

Kommunchefen är även verkställande direktör i moderbolaget Ulricehamns Stadshus AB och ansvarar som koncernchef för samordning mellan bolag och kommunorganisation. I kommunkoncernen ingår bostadsbolaget Stubo, Ulricehamns energi AB, UEAB och Näringsliv Ulricehamn. De tre bolagen ansvarar för en stor del av den service Ulricehamns kommun erbjuder invånarna och ska bidra till samhällsutveckling och tillväxt i kommunen. Tillsammans med kommunens förvaltning utgör de kommunens största arbetsgivare med över 2 400 anställda fördelat på över 200 olika yrken.

Sedan 2015 är Jönköpingsbon Håkan Sandahl kommunchef i Ulricehamn. Han har ett förflutet bland annat som länspolismästare och chef för Polismyndigheten i Jönköpings län. Håkan har både polis- och juristexamen, men har sedan många år tillbaka slagit in på chefsbanan. Hans band till Ulricehamn är starka eftersom han har en stor del av familjen i kommunen och har tillbringat mycket tid i trakten både före och efter han tillträtt som kommunchef. Under åren som gått har han fått vara med och se riksväg 40 bli motorväg, varit med och sjösatt stora satsningar som till exempel flera nya bostadsområden, se Lassalyckan utvecklas och nu inom det snaraste kommer en ny F-6-skola att byggas. Dessutom väntar en storsatsning på kulturen, nämligen ett nytt stadsbibliotek, som beräknas stå klart 2022.

Kommunens verksamheter såsom skola, äldreomsorg, samhällsutveckling, kultur och fritid finns samlade i en förvaltning, uppdelad i fyra sektorer och en kommunledningsstab. Kommunchefen ska också verka för att tydliggöra och upprätthålla roll- och ansvarsfördelning mellan förtroendevalda och tjänstepersoner. Vill du veta mer om detta finns en instruktion för kommunchefen (pdf).

Kontakta Håkan Sandahl

E-post: hakan.sandahl@ulricehamn.se
Telefon: 0321-59 50 11

 

Publicerat av Ulrika Emtervall den 23 april 2015, senast ändrad den 29 september 2020

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?