Skidbacken och andra idrottsanläggningar

I Ulricehamn finns stora möjligheter till en aktiv fritid. Här hittar du information om anläggningar som inte ägs och drivs av kommunen.

Lassalyckans idrotts- och friluftsområde
Information om saker att se och göra i kommunen hos Ulricehamns Turistbyrå

Ski Bike Hike

Ski Bike Hike är en multisportsanläggning. För alpin åkning finns sju liftar och åtta nedfarter som passar alla nivåer och åldrar. Intill skidbacken finns en stor värmestuga, restaurang, skidskola och skidshop och möjlighet att hyra skidor. När det inte är skidsäsong kan du hyra en cykel, ta liften upp och njuta av en tur nerför berget.

Ski Bike Hike

Golfbanor, skjutbanor, brukshundsklubb, flygklubb, ridhus och motorsport

Bowling

Fiskebackens Bowling ligger centralt i Ulricehamn, Fiskaregatan 7. Här finns det möjlighet till bowling och andra aktiviteter.

Fiskebackens bowling

Brukshundklubb

Ulricehamns Brukshundklubb har en egen webbplats där du kan läsa mer om klubben och dess aktiviteter.

Ulricehamns brukshundklubb

Flygsport

På Timmele flygfält håller Ulricehamns Modellflygklubb till med sin verksamhet. De modeller man flyger med är av olika typer, radiostyrda skalenliga modeller, speciellt konstruerade plan för konstflyg, helikoptrar m.m.

Golfbanor

Inom Ulricehamns kommuns gränser finns två golfbanor:

Åsundsholm Golf & Country Club

Vid Åsundsholms Herrgård hittar du 18-hålsbana med utsikt över Åsunden.

Åsundsholm Gold & Country Club

Ulricehamns golfklubb

Förbi Lassalyckan och högst upp i Ulricehamns stad hittar du denna 18-hålsbana.

Ulricehamns golfklubb

Motorsport

Ulricehamns Motorklubb bedriver en bred verksamhet som omfattar motocross, 125-500cc, motocross ungdom, enduro, roadracing, barnracing, rally samt crosskart. Vid Bogebanan finns även en folkracebana. Föreningens anläggning för motocrosstävlingar, Bogebanan har hyst tre VM-arrangemang. Banan ligger norr om centrum, cirka 4 kilometer utmed Rv 46.

Ulricehamns motorklubb

Ridhus

Ulricehamnsbygdens Ridklubb driver ridskola i egen regi vid sin anläggning i Ubbarp – cirka 2,5 kilometer norr om centrum. Föreningen äger huvuddelen av hästarna och har anställd personal för hästarnas skötsel samt för utbildning och träning av medlemmarna.

Ulricehamnsbygdens Ridklubb

Skjutbanor

Skjutbanan i Ulricehamn är belägen i Vist industriområde och ägs av Ulricehamns Sportskyttar. Detta är en anläggning för skeet och trappskytte. Där finns även älgbana och inskjutningsbana för kulvapen.

Ulricehamns sportskyttar

Fiskebackens Bowling ligger centralt i Ulricehamn, Fiskaregatan 7. Här finns det möjlighet till bowling och andra aktiviteter.

Fiskebackens bowling

Publicerat av Ulricehamns kommun den 16 januari 2015, senast ändrad den 14 juni 2024 av Elin Ohlsson

Hjälpte informationen på denna sida dig?