Idrottsprofil

Idrottsprofil på Tingsholmsgymnasiet är profilen för dig som vill satsa på din idrott.

Ridning är en av idrottsprofilerna på Tingsholmsgymnasiet. Foto: Anna SiggeRidning är en av idrottsprofilerna på Tingsholmsgymnasiet. Foto: Anna Sigge

Miljön i Ulricehamn är som gjord för träning. I anslutning till skolan har vi Lassalyckan ett varierande spårsystem, Vist slalombacke, fantastiskt vägnät samt sim- och sporthall. Allt detta gör Ulricehamn till en perfekt plats för skolans idrottsprofil! Idrottprofilen kan du kombinera med många olika program. Därför går det elever med idrottsprofil i många olika klasser. Detta gör det möjligt för dig att kombinera din idrott med det gymnasieprogram du är mest intresserad av.

Lokal idrottsprofil, LIU

Fotboll, golf, ishockey och ridning är profilerna som finns hos oss på Tingsholmsgymnasiet. Gemensamt för alla som går på LIU är att man har cirka två träningspass i veckan på skoltid. Du får idrottsutbildning både teoretiskt och praktiskt. Våra lärare är alla meriterade tränare och coacher.

De som läser LIU har sina idrottskurser som individuellt val. I övrigt följer du ditt programs timplan.

Om du bor utanför Ulricehamns kommun men vill läsa på Tingsholm kan vi hjälpa till med busskort eller med stöd för ökade boendekostnader/inackorderingstillägg. I första hand är det hemkommunen som betalar. Hör av dig till oss så berättar vi mer om reglerna för detta.

Antagningskrav

Du söker idrottsprofil redan till årskurs 1. Valet är allt annat än nybörjarkurser. Du måste vara beredd att satsa hundra procent. När du ansöker ser vi till dina idrottsmässiga prestationer och vitsord från tränare.

Ansökan

Gör din ansökan med blanketten nedan.

Ansökningsblankett idrottsprofil

Mer information

Urban Svensson
E-post: urban.svensson@ulricehamn.se


Publicerat av Ulricehamns kommun den 25 februari 2015, senast ändrad den 30 oktober 2019 av Mats Bogren

Hjälpte informationen på denna sida dig?