Så firas nationaldagen i Ulricehamn

Allsång, blåsorkester, tal och prisutdelning. Nationaldagsfirandet i Stureparken bjuder på ett traditionellt upplägg.

Svenska flaggan. Blå med ett gult kors, vajar på en flaggstång

Klockan 14, tisdag, den sjätte juni drar firandet igång och leds av Sara Pettersson och Petra Johnson från The Flying Bumblebees. Under firandet kommer publiken få uppleva allsång, fiolspelande ungdomar från kulturskolan och nationaldagstal med Ulricehamns kommunchef Gustaf Olsson. Men redan 13.30 börjar blåsorkestern spela för de besökare som kommer tidigt.

Det kommer även ske pris- och stipendieutdelningar under firandet.

-Som traditionen bjuder uppmärksammar vi ungdomsledarstipendiaterna, kulturstipendiaten och kulturpristagaren under nationaldagen, säger Victoria Klaiber Svensson.

-Vi kommer också uppmärksamma de nio ulricehamnare som blev SM-mästare under förra året, fortsätter hon.

Dessutom kommer ett nyinstiftat pris delas ut av Lions, Ulricafonden, Svenska kyrkan i Ulricehamn och Ulricehamns tidning. Priset ”Årets krattare” ska delas ut till lokala vardagshjältar som arbetar i det tysta för att främja integration. Personer som gjort värdefulla insatser för integration och på ett bra sätt hjälpt någon eller några att bli en del av det svenska samhället.

Nytt för i år är också att Änglagårdsbilen och dess förening också kommer att finnas på plats under firandet.

Under dagen kommer även nya svenska medborgare välkomnas med en lunch på hotell Bogesund. I år är det 58 personer som tackat ja till att delta i lunchcermonin. Totalt med familjemedlemmar till de nya medborgarna samt kommunchef och ledande politiker kommer det vara 142 personer som deltar under lunchen som sker innan nationaldagsfirandet börjar i Stureparken.

Tisdag 6 juni
Klockan 14.00
Stureparken, Ulricehamn

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg, Ulricehamns kommun
victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se
0321-59 51 75, 0766-43 51 75

Publicerat av Rebecca Berndes den 31 maj 2023, senast ändrad den 31 maj 2023