Ekeblad Bostad ska exploatera sista delen av Handelsträdgården

Tidigare i år bjöd Ulricehamns kommun in till en anbudstävling för sista delen av Handelsträdgården i Villastaden. Av totalt 17 anbudslämnare står det nu klart att Ekeblad Bostad blir den byggherre som ska utveckla Relingen 13 och Riggen 4.

Skiss över det vinnande bidraget för att exploatera Handelsträdgården. Illustration av Ekeblad Bostad

– Intresset har varit stort och vi vill passa på att tacka för alla anbud vi har fått in. Nu har juryn utsett en vinnare och vi är glada över att ha hittat en byggherre med ambitiös klimatprofil som delar kommunens visioner för platsen, säger Filip Lindevall, mark- och exploateringsingenjör på Ulricehamns kommun.
Det 6 764 kvadratmeter stora området är beläget i Villastaden norr om Åsunden och består av fastigheterna Relingen 13 och Riggen 4. Här planerar Ekeblad Bostad att utveckla ett nytt karaktärsfullt bostadsområde med innovativa parkeringslösningar, solceller på taken och uppbrutna partier för plantering i bullerskyddet.

– Förslaget visar på en villaliknande bebyggelse med tillhörande växthus, som på ett fint sätt bygger vidare på platsens historiska användning som handelsträdgård, säger Rebecka Engvall, stadsarkitekt på Ulricehamns kommun.

I anbudet föreslår Ekeblad Bostad 18 parhus med variation i fokus. Med inspiration från den brokiga villaomgivningen ska parhusen variera i rostrött, mossgrönt, grafitgrått och naturträ.

– Vi är jätteglada för förtroendet att genomföra ytterligare ett bostadsprojekt i Ulricehamn. Vi ser fram emot att utveckla området med vårt unika koncept för platsen, säger Lovisa Stadig Roswall, arkitekt och Martin Everbring, projektledare på Ekeblads Bostad.

Ett köpekontrakt kommer att tecknas med vinnaren i slutet av april. Motiveringar för de anbud som tog sig till topp tre i tävlingen finns på ulricehamn.se/handelstradgarden.

För mer information kontakta:
Filip Lindevall, mark- och exploateringsingenjör
filip.lindevall@ulricehamn.se
0321-59 52 78
Rebecka Engvall, stadsarkitekt
rebecka.engvall@ulricehamn.se
0321-59 50 34

Publicerat av Elin Ohlsson den 19 april 2022, senast ändrad den 19 april 2022

Kontakt