25 000 skatter – Ulricehamn växer

I dag kom beskedet från Statistiska centralbyrån (SCB), antalet ulricehamnare blir stadigt fler och vid mars månads slut var folkmängden 25 002 personer. Nu jobbar vi vidare mot nästa mål – 27 000 invånare.

Ballonger i olika färger

– Det är både roligt och positivt att befolkningen ökar. Att fler människor väljer att bosätta sig i Ulricehamn tar jag som en signal på att alla de åtgärder och insatser som dagligen görs för att våra medborgare ska trivas och få livspusslet att gå ihop är helt rätt. Men vi ger oss inte i och med detta, istället kavlar vi nu upp ärmarna för att förbereda kommunen för ytterligare inflyttningar, säger Gustaf Olsson, kommunchef.

Enligt senaste befolkningsstatistiken från SCB är vi nu 25 002 invånare. Men målet är att fortsätta växa:

– Att vara en tillväxtkommun innebär mer positiva saker än att vara en kommun som tappar invånare. När befolkningen växer skapas mer skatteintäkter som gör att fler delar kostnaden för den service vi vill ge kommunens invånare, säger Roland Karlsson, (C), kommunstyrelsens ordförande.

Just nu pågår ett mindre detektivarbete för att hitta den person som knuffade oss över den magiska gränsen. När hen är identifierad blir det uppvaktning, och då kommer även media att bjudas in.

25 000 invånare alltså, som bor och lever sina liv sida vid sida i Ulricehamns kommun. Tillsammans utgör samtliga en gemenskap som alla har till uppgift att vara goda samhällsmedborgare, 25 000 som var och en med sitt bidrag är en riktig, glänsande skatt.

10 av 25 000 skatter

Vi har träffat 10 av alla 25 000 invånare, som berättar hur det är att leva och bo i kommunen. Intervjufilmen hittar du på vår Youtube-kanal.

”10 av 25 000 skatter” på Youtube

Publicerat av Elin Ohlsson den 11 maj 2022, senast ändrad den 13 maj 2022

Kontakt