De får årets kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarstipendium

Nu är det klart med vilka som får 2022 års kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarstipendium.

Tecknade händer i olika färger

I år kommer utdelning av stipendier och pris ske under nationaldagsfirandet i Stureparken den 6 juni. Då kommer även de som blivit svenska mästare under 2021 uppmärksammas. Nationaldagsfirandet börjar kl 14.

Kulturpris 2022 tilldelas Occapella
Occapella har under 30 års tid bidragit till att bredda det kulturella utbudet i Ulricehamns kommun med omnejd. Med härlig körsång och stor bredd i sitt utövande har Occapella skänkt glädje och visat på kulturens betydelse i bygden. Occapella har genom åren framfört konserter i egen regi men även i många olika samarbeten.

Meritlistan har blivit lång under årens lopp med julkonserter, välgörenhetskonserter, samarbeten med etablerade artister och musiker, olika musikprojekt som innefattat inte bara körsång utan även dans, koreografi och scenteknik, något som bidragit till att utveckla kören och dess medlemmar.

Kulturstipendium 2022 tilldelas Agnes Sörensen
Agnes Sörensen började spela piano som 8 åring på kommunens musikskola. Hon fortsatte genom hela sin skoltid att spela piano, gitarr, sång men även musikteori. Hon har utbildat sig på musikgymnasiet i Skara och har även studerat på folkhögskola i Hjo på kyrkomusiker förberedande linje. Agnes går nu på kyrkomusikerlinjen och spelar piano, orgel och körsång. I framtiden är planen att bli kantor och hon ser fram emot att arbeta med barn- och vuxenkörer. Hon tänker sig även att fortsätta utbilda sig till organist på musikhögskola.

Kvinnligt ungdomsledarstipendium 2022 tilldelas Jenny Sund
Jenny Sund har under flera år varit ledare för pingis i UIF. Hon nomineras för det viktiga arbetet hon gör med nyrekrytering och återväxt inom föreningen. Hennes stora engagemang och förmåga att skapa intresse för pingis hos barn och unga spelare är avgörande för att få in nya, och behålla de redan aktiva i föreningen. Detta arbete är mycket viktigt för föreningens långsiktiga överlevnad och välmående och Jenny gör det med bravur!

Manligt ungdomsledarstipendium 2022 tilldelas Jimmy Ragnar
Jimmy Ragnar är en av instruktörerna/ledarna inom 7H para alpin och ansvarig för Ulricehamn. Han är med och utbildar föräldrar, assistenter och lärare på Särskolan i skidåkning. Han pratar med Skicenter och ”klappar ”om föreningens grejer. Han hjälper till och kör på friluftsdagar för Särskolan i Ulricehamn med mera. Han hjälper även till med att pröva på dagar för allmänheten. Jimmy gör ett fantastiskt jobb, en rejäl tillgång och någon man kan lita på ställer upp.

Publicerat av Rebecca Berndes den 1 juni 2022, senast ändrad den 1 juni 2022

Kontakt