Välkommen till vårt dialogkontor – för att ta reda på allt om vår framtida gågata

I början av nästa år ska kommunfullmäktige besluta om vår nya gågata. Är du nyfiken på planerna? Under perioden 28 november till 3 december är du välkommen in till vårt dialogkontor för att ta reda på mer om ombyggnationen av Storgatan i Ulricehamn.

Gågata med kullersten kvällstid

Tidigare i år beslutade våra folkvalda politiker att vi skulle påbörja planeringen av vår nya gågata. Nu har ett förslag tagits fram. Under nästa vecka kommer vi att öppna upp ett dialogkontor på Storgatan för att berätta om planerna, visa upp skisser och bjuda på glögg och pepparkakor.

– Det är fritt fram att droppa in när det passar för att ta reda på mer om vår nya gågata. Vi finns på plats för att presentera förslaget och svara på frågor, säger Håkan Steinstö, gatuingenjör.

Framför oss ser vi en attraktiv, inbjudande och tillgänglig gågata med bibehållen småskalig karaktär, där det generösa gaturummet skapar mer plats för besökare och serveringar.

– Vi vill låta den historiska stadskärnan leva vidare in i framtiden. Med ombyggnationen vill vi göra gågatan tillgänglig för alla, året om. Kom gärna förbi och titta på arkitekternas skisser för att ta reda hur det kan se ut, säger Rebecka Engvall, stadsarkitekt.

Tillgänglighetsstråket som leder genom centrum ska läggas med gatsten i granit för att gå i samklang med det markmaterial som finns i dag. Under veckan har du möjlighet att se och känna på stenarna som ska smycka vår gågata efter ombyggnationen.

– Den som vill kommer även att få testa på att hugga och klyva gatsten på plats i dialogkontoret. Det kan bli roligt, säger Håkan.

Tid och plats

Datum: 28 november till 3 december
Tid: Måndag till fredag kl. 10.00-18.00, lördag kl. 10.00-14.00
Plats: Storgatan 8, Ulricehamn

Se vilka som är på plats under veckan:

Schema för medarbetare på Storgatan

Tänk på att det är sjukdomstider vilket kan medföra att schemat kan ändras på kort varsel.

Mer läsning

Ombyggnation av Storgatan

Publicerat av Elin Ohlsson den 24 november 2022, senast ändrad den 25 november 2022 av Anette Westerlund

Kontakt