Stort intresse när arbetsmarknadsenhetens nya lokaler invigdes

Idag invigdes arbetsmarknadsenhetens nya lokaler och i samband med det passade man på att ha öppet hus. Det traditionsenligt blågula bandet klipptes av kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson, sen fanns det möjlighet att lära sig mer om hur personalen jobbar och att kika runt i lokalerna. Och intresset var stort, efter halva dagen hade mer än 100 personer besökt de nya lokalerna.

-Jätteroligt att så många hittat hit. De nya lokalerna känns så bra, nu har vi allt samlat på ett ställe istället för att vara utspridda, säger Malin Lundgren enhetschef på arbetsmarknadsenheten.

Arbetsmarknadsenheten består av arbetscenter och integrationscenter. Till arbetscenter kommer personer som står långt från arbetsmarknaden och till integrationscenter kommer nyanlända.  De båda centren låg tidigare på två helt olika platser i stan. Men nu har de äntligen landat under samma tak.

  • Det är en stor fördel att allt är samlat i samma byggnad. Personer som varit på integrationscenter kanske ska vidare till arbetscenter senare och då blir steget inte så långt. Då känner de redan igen lokalerna och våra medarbetare som jobbar här, säger Malin Lundgren.

Till de nya lokalerna är det enkelt att ta sig både till fots och med busshållplatser runt hörnet. Dessutom är de nya lokalerna är mer välkomnande än de gamla.

-Nu har vi ett inbjudande väntrum och responsen från deltagarna var varit god, de tycker att det är trivsamt att komma hit, säger Malin Lundgren.

 

Publicerat av Rebecca Berndes den 23 november 2022, senast ändrad den 23 november 2022