Ulricehamns kommunchef kan bli årets offentliga chef

Nu står det klart att Ulricehamns kommunchef Gustaf Olsson är en av sju som nominerats till utmärkelsen Årets offentliga chef 2023.

En bild på kommunchefen Gustaf Olsson, en man i 50-årsålderna som står framför en gul träbyggnad.Kommunchef Gustaf Olsson

− Att bli nominerad är ett väldigt fint bevis på att det man gör uppskattas. För mig symboliserar nomineringen allt det goda arbete vi gör i Ulricehamns kommun, tillsammans, varje dag, säger Gustaf Olsson.

Nomineringen av Gustaf Olsson lyder:
”Genom sitt genuina intresse för sitt uppdrag och en underbar personlighet, så får Gustaf en närhet till personalen inom kommunen. Delaktighet och förtroende till sin personal är delar som belyser Gustaf som person och chef. Gustafs ledarskap kännetecknas av att skapa en kultur och organisation där medarbetare trivs, utvecklas och växer. Gustaf litar på sina medarbetare, ger dem mandat inom ramen för uppgiften och tar till sig av deras synpunkter. För Gustaf är tillit och transparens två viktiga delar i ett gott ledarskap vilket han också lever upp till.”

Utmärkelsen Årets offentliga chef är tänkt att motivera till god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter. Det tillfaller den chef som fått andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap ha motiverat, engagerat och inspirerat sina medarbetare.

Priset delas ut i samband med konferensen Offentlig chef 2023 den 22 mars i Göteborg.

Om Årets offentliga chef

Utmärkelsen ”Årets Offentliga Chef”, ett pris i samarbete med tidningen Offentliga affärer, delas ut i samband med konferensen Offentlig chef. I år hålls konferensen i Göteborg den 22-23 mars.

Vinnaren utses av en jury bestående av väl initierade personer som ingår i programrådet för Offentlig chef 2023.

Publicerat av Eva Wallin den 20 februari 2023, senast ändrad den 20 februari 2023