Gustaf är årets offentliga chef

Ulricehamns kommunchef Gustaf Olsson har utsetts till årets offentliga chef.

Kommunchef Gustaf Olsson står på en scen med blommor i handen och blir fotograferad.

– Det känns väldigt hedrande att ha fått denna utmärkelse. Särskilt eftersom det bygger på att andra har nominerat mig, säger Gustaf Olsson.

Priset delades ut på onsdagen under konferensen Offentlig chef i Göteborg. Utmärkelsen delas ut av Offentlig chef i samarbete med tidningen Offentliga affärer.

Ska motivera till god ledarskapskultur

Syftet med utmärkelsen är att motivera till god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter. Det tillfaller den chef som fått andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap ha motiverat, engagerat och inspirerat sina medarbetare.

Duktig på att involvera

Motiveringen för att ge utmärkelsen till Gustaf Olsson var bland annat att han ”är väldigt duktig på att involvera och ge förtroende till sin personal. Genom att skapa en kultur där alla medarbetare är delaktiga och får möjlighet att utvecklas har han bidragit till att resultaten stigit och att både personal och berörda medborgare blivit nöjdare.”

Blev överraskad

Gustaf Olsson säger att han blev överraskad när han hörde sitt namn ropas upp.

– Vi satt vid samma bord alla vi som var nominerade till slutomgången och jag konstaterade att de var alla mycket duktiga ledare och jag tänkte att här har jag nog ingen chans. Men så klart blev jag oerhört glad och stolt när mitt namn ropades upp.

Publicerat av Anders Rosenberg den 23 mars 2023, senast ändrad den 23 mars 2023