Angelica är med och skapar framtidens Ulricehamn

I sydöstra delen av Ulricehamn med skogen som fond ska det nya bostadsområdet Bergsäter byggas. Framför parken som håller på att växa fram står mark- och exploateringsingenjören Angelica Härnstrand. Hon är en av de ansvariga som jobbar med Bergsäter, och flera andra projekt, som är en del av framtidens Ulricehamn.

Angelica Härnstrand

Efter en spontanansökan så blev Angelica anställd på Ulricehamns kommun som mark- och exploateringsingenjör i december 2018. Tidigare jobbade hon på Lantmäteriet i Kinna, men eftersom hon bor strax utanför Ulricehamn så var hon trött på pendlingen.

– Jag såg annonsen och tänkte, det var nära och bra!

Att beskriva en vanlig arbetsdag är inte enkelt. Som mark- och exploateringsingenjör jobbar Angelica med bland annat inköp av mark till kommunen för framtida exploateringar, stöttar vid framtagande samt genomför detaljplaner, försäljning av både industri- och bostadstomter, yttrar sig i bygglov, skriver markavtal samt är med och ansvarar för markanvisningstävlingar. Listan kan fyllas på och göras lång. Arbetsdagarna är minst sagt varierande – och utmanande.

– Det dyker alltid upp utmaningar. Det kommer frågor som jag inte har stött på tidigare som jag får forska lite i, så jag lär mig nya saker hela tiden.

I sin yrkesroll får Angelica också chansen att vara med och utveckla kommunen.

– Det är väldigt roligt att få vara delaktig i olika projekt. Man är med på ett litet hörn i saker som händer och får se Ulricehamn växa.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är varierande, ingen dag är den andra lik och jag får ofta utmana mig själv. Det är också roligt att få dela med sig av sin kunskap. Sen har jag kul på jobbet och tycker om mina kollegor mycket. Vi är ett gott gäng!

Angelica har sju års erfarenhet inom fastigheter, och den kunskapen är värdefull för oss på kommunen. Vi hoppas att du blir kvar länge. Du är en riktig kommunskatt!

Publicerat av Ellen Haglund den 26 maj 2023, senast ändrad den 25 maj 2023

Kontakt