Ulricehamn Pride firar fem år

Mellan 2 och 9 september är det Pridevecka i Ulricehamn. Ulricehamn Pride är en lokal manifestation om mänskliga rättigheter, hbtqi, normer och solidaritet. Under veckan bjuder RFSL Sjuhärad in till många olika aktiviteter, med Ulricehamns kommun som medarrangörer.

Ulricehamns flagga tillsammans med flera prideflaggor i regnbågens färgerFoto: nuab.eu

— För mig är det självklart att stå bakom det som Pride symboliserar och därför är jag också glad och stolt över att vi som Ulricehamns kommun står som medarrangör. Önskar alla en fin Pridevecka här i Ulricehamn! säger Gustaf Olsson, kommunchef.

Vad händer under veckan?

På schemat för veckan står bland annat politiska samtal, utställningar, lunchföreläsningar, filmfestival och sagostund för barn. Veckan avslutas lördag 9 september med en parad. Ulricehamns kommun tillhandahåller lokaler för en rad olika arrangemang under veckan.

Se hela programmet hos RFSL Sjuhärad

— Det gläder mig att Prideveckan åter är på plats i Ulricehamns kommun. En vecka som alltid fylls av glädje och intressanta föreläsningar. Föreläsningar som grundar sig i det man aldrig få ta för givet, allas lika värde. Hoppas att ni tar chansen att ta del av någon av alla de givande programpunkterna under veckan, säger Wiktor Öberg, kommunstyrelsens ordförande.

Prideparad

Samling på Rådhustorget. Paraden invigs med dansare och tal. Under promenaden kommer en orkester följa med och spela. Inga parti- eller företagsloggor är tillåtna. Alla är välkomna att delta – tillsammans gör vi skillnad!

Datum: 9 september, kl. 14

Plats: Rådhustorget

Publicerat av Ellen Haglund den 31 augusti 2023, senast ändrad den 1 september 2023