47 stolta år för Anette

Det är svårt att tro att Anette Johansson har ett yrkesliv på 47 år. Men hon började ung. Vägen har gått via Hedagården, ett vårdhem i Fristad till gruppbostad i Ulricehamn och därefter en uppstart av daglig verksamhet bildfabriken, där hon blivit kvar 💙

Anette Johansson, stödassistent inom funktionsnedsättning.Anette Johansson

Det är världens bästa jobb, säger hon. Många känner igen henne som en av bildfabrikens eldsjälar. Inget uppdrag är för stort eller för svårt för henne i daglig verksamhet. Och verkar det svårt tar hon reda på hur hon gör det möjligt.
– Jag har alltid haft så bra chefer och goa arbetskamrater. Har det funnits ett nytt förslag på arbetsuppgift så har de alltid uppmuntrat en att åtminstone prova. Jag har hela tiden fått möjlighet att utvecklas, säger hon och ser glad ut.
– Det är därför jag varit här så länge. I år firar bildfabriken faktiskt 25 år.

Hon konstaterar att man behöver vara rätt person för att passa för den här typen av jobb. Man behöver älska att jobba med människor, att följa med personen du möter i livets alla berg och dalbanor. De som finns inom daglig verksamhet bär på någon fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Den största uppgiften är att finnas till och göra det bästa för att de här människorna ska ha det så bra som möjligt varje dag. Man ger mycket, och får dubbelt tillbaka. Det är känslor som inte går att ta på.
– Det är viktigt för mig att erbjuda meningsfulla dagar och, det betyder allt för mig!

En del av bildfabrikens arbete består i att ta fram bildstöd, till exempel. Det är en produkt som fått stor spridning utanför kommunen. Bildstöd kan man använda när det är svårt att kommunicera med ord, och man behöver struktur på sin tillvaro. Då kan det bli lättare med bilder och scheman. Bildfabriken tillverkar dessa bilder, scheman och månadsböcker, som köps av skolor, förskolor, anhöriga och andra kommuner och personer runt i landet.
-Vi som jobbar ihop får möjlighet att prata med varandra. Jag har en känsla av att det är ovanligt. Det är fint ❣

Anette Johansson är en av 35 stödassistenter som jobbar i kommunens dagliga verksamheter. Förutom att jobba på bildfabriken är hon också i Café Träffpunkten, för daglediga och äldre med funktionsnedsättning. Hon är en av alla våra engagerade, entusiasmerande, ansvarstagande, nyfikna, lösningsorienterade medarbetare inom funktionsnedsättningen. Vi är så stolta över henne, för hon är en av våra fantastiska kommunskatter. Eller hur?

#kommunskatterna #ulricehamnskommun

Publicerat av Anette Westerlund den 27 september 2023, senast ändrad den 25 september 2023

Kontakt