Träffa Ulricehamns kommun på Kvalitetsmässan

Fem personer står och talar på en scen.

Ulricehamn är en av fyra kommuner som är nominerade till Årets kvalitetskommun. Det är vi väldigt stolta och glada för – och vi vill så klart dela med oss av vårt fina arbete. Det gör vi bland annat på Kvalitetsmässan i Göteborg den 21-23 november, där vi deltar som utställare.

− Kvalitetsmässan är ett bra forum för utbyte. Vi ser fram emot att vara med som utställare och hoppas att vårt arbete kan ge inspiration till nya arbetssätt på fler arbetsplatser, säger Max Rademacher, projektledare för kommunens deltagande på Kvalitetsmässan.

Kommunens monter har fokus på samverkan och samarbete. Många av våra verksamheter finns representerade för att dela med sig av goda exempel:

  • Framgångsrik kommunsamverkan för IT och digitalisering
  • Förbättringsarbete som ger resultat hos miljö och samhällsbyggnad
  • Att få leva tills jag dör – vårt koncept för en äldreomsorg i framkant
  • Visionsarbete och konsten att få med alla på tåget
  • Skolutveckling – kvalitet i varje steg

Årets kvalitetskommun utses

Under mässan tillkännages också vilken kommun som kammar hem det ärofyllda priset som årets kvalitetskommun. Blir det Ulricehamn, Höganäs, Arvika eller Karlskoga? Under kvällen den 21 november får vi svaret.

− Konkurrensen är hård. Samtliga nominerade kommuner har ett mycket fint och framgångsrikt arbete. Men, Ulricehamn står sig väl i konkurrensen, och jag hoppas och tror så klart att det blir vi som vinner, säger kommunchef Gustaf Olsson.

Talar på seminarier

Ulricehamns kommun deltar även som talare under två av Kvalitetsmässans seminarier. Kommunchef Gustaf Olsson, tillika årets offentliga chef, delar med sig av sina tankar och erfarenheter kring ledarskap i en av mässans öppna seminarier den 21 november. Med sig har han utvecklingschef Tobias Edoff som kommer att agera moderator:

Organisationskultur, kvalitet och vision – Kvalitetsmässan (kvalitetsmassan.se)

Den som har biljett till konferensen kan också lyssna till kommunstyrelsens ordförande Wiktor Öberg som, tillsammans med övriga nominerade kvalitetskommuner, delar med sig av sin kommuns styrkor, utmaningar och utveckling:

Sveriges KvalitetsKommun – de nominerade är … – Kvalitetsmässan (kvalitetsmassan.se)

Om Kvalitetsmässan

Mässan beskrivs som Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling för offentlig sektor. Tema för årets mässa är: En hållbar välfärd.

21–23 november, Svenska mässan, Göteborg
www.kvalitetsmassan.se

Publicerat av Eva Wallin den 20 november 2023, senast ändrad den 21 november 2023