Nytt år, ny etapp – nästa vecka fortsätter omvandlingen av Ulricehamns gågata

Det är dags för nästa del av Storgatan att ta form. På måndag sätter vi spaden i marken för etapp två av fyra – sträckan mellan Järnvägstorget och Lilla torget.

Linspänd belysning mellan brandgult tegelhus och grönt trähus med vita knutar.

Under förra året fick Rådmansgränd, Riddaregatan och sträckan mellan Järnvägstorget och Rådhusgatan sig ett lyft. Vattenledningarna under marken renoverades, ett tillgänglighetsstråk med sågad gatsten växte fram och det nya gaturummet pryddes med allt från ny linspänd belysning till nya bänkar. Nu står gågatans andra etapp på tur.

– Ulricehamns Energi kommer att inleda ombyggnationen med att renovera och byta ut ledningarna i marken, precis som i etapp ett. Våra servicevärdar kommer att finnas på plats under hela byggtiden för att se till att berörda får en så bra och tillgänglig gågata som möjligt, säger Håkan Steinstö, gatuingenjör på Ulricehamns kommun.

Ledningsarbetet, som utförs under våren, avslutas med en finplanering som väntas bli klar under hösten senare i år.

Publicerat av Elin Ohlsson den 9 januari 2024, senast ändrad den 9 januari 2024

Kontakt