Många bibliotek blir ett när Knallebiblioteken startar

Den 18 januari 2024 får du tillgång till fler böcker, e-böcker, filmer och andra medier. För då går Ulricehamns kommun in i samarbetet Knallebiblioteken. När alla deltagande kommuner gått med i slutet av mars kan du använda ditt bibliotekskort på biblioteken i Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda.

Knallebiblioteken innebär att du inte bara får tillgång till ett större utbud. Du kan också låna och lämna på vilket bibliotek du vill i de kommuner som deltar, och reservera medier från andra bibliotek. Dessutom slipper du förseningsavgifter, eftersom de har tagits bort i samband med den nya samverkan.

Vi stänger tillfälligt

Men inför starten behöver vi förbereda oss. Därför kommer biblioteken i Ulricehamns kommun ha stängt från torsdag den 11 januari till att vi öppnar igen torsdag den 18 januari.

För att kunna använda Knallebiblioteken behöver du signera ett nytt låntagaravtal. Det kan du göra via webbplatsen knallebiblioteken.se eller på ditt närmaste bibliotek. Du behöver också logga in på nytt på webbplatsen och på de digitala tjänsterna, som Biblio och Cineasterna, med ditt biblioteksnummer och din pinkod.

Allt klart i slutet av mars

De deltagande kommunerna går in i denna samverkan vid olika tid. Borås stad inledde i december. Ulricehamns kommuns bibliotek blir Knallebibliotek i januari. Alla åtta kommuner väntas vara klara i slutet av mars.

Knallebiblioteken är ett sätt att stärka bibliotekens roll som en viktig del av det lokala kulturlivet, och att ge fler människor möjlighet att upptäcka nya böcker och berättelser.

Vi hoppas att du kommer att trivas med Knallebiblioteken och att du fortsätter att besöka ditt bibliotek i Ulricehamns kommun. Välkommen!

Publicerat av Anders Rosenberg den 3 januari 2024, senast ändrad den 3 januari 2024