På besök i Göteborg i arbetet med kulturhuset

I veckan har några medarbetare och politiker från Ulricehamns kommun varit på studiebesök på Selma Lagerlöfs center i Göteborg. Detta som en del i arbetet med Ulricehamns nya kulturhus.

Tre personer tittar på modell föreställande en del av en stad

Selma Lagerlöfs center stod klart 2019 och är beläget på Hisingen i Göteborg. I byggnaden finns det bland annat ett bibliotek, kontor och flexibla lokaler för olika kulturuttryck. Ett tema i bygget är att man genomgående arbetat med återbruk på olika sätt. Besöket gav många tankar och funderingar att ta med sig hem.

Därefter fortsatte dagen hos Liljewall arkitekter för att kika på hur ytan på Marknadsplatsen skulle kunna användas.

Liljewall har anlitats för att göra ett provtryck på Marknadsplatsen, det innebär att man bland annat tittat på skala, volymer, siktlinjer och gångstråk. Helt enkelt vad platsen tål i form av byggnation och det övriga som behövs.

Arbetet kommer att ligga till grund för den arkitekttävling som är tänkt att arrangeras under hösten.

-Det är jättebra att börja med en förstudie för att få upp frågorna på bordet, då vet vi vilka kvaliteter vi ska efterfråga i höstens tävling, säger Rebecka Engvall, stadsarkitekt i Ulricehamns kommun.

Publicerat av Rebecca Berndes den 12 januari 2024, senast ändrad den 12 januari 2024