Ett ton ägg dekoreras av lokala konstnärer

Ett ton ägg kommer under onsdagen den 20 mars att utsmyckas av lokala konstnärer under en workshop på Lassalyckan. Äggen kommer sedan att läggas ut längs med tillgänglighetsstigen på Lassalyckan i Ulricehamn.

Ett av konstäggen från Tjolöholms slott. Konstnär: Patrik Andiné ”Intarsia” 2017

Under workshopen ledd av konstnären Per Agelii som också tillverkat betongäggen, kommer tio konstnärer från Ulricehamns konstrunda att dekorera varsitt ägg. Äggen väger 100 kilo styck och kommer en vecka senare placeras ut längs tillgänglighetsstigen på Lassalyckan.

-Jag har ruvat på den här idén ett tag, säger Ulricehamns kulturstrateg Victoria Klaiber Svensson och berättar att hon inspirerats av det likande arbete som Per Agelii tidigare gjort på Tjolöholms slott.

-Det här är ett jätteroligt konstprojekt där det blir ett samarbete mellan våra lokala konstnärer och Per Agelii. Extra roligt att vi hinner lägga ut äggen i anslutning till påsk, så man kan ha äggjakt under påskledigheten säger Victoria Klaiber Svensson,

Hon berättar att varje konstnär kommer få i uppdrag att gömma en bokstav på sitt ägg.

-Bokstäverna kommer att bilda ett ord och klurar man ut det är man välkommen in på biblioteket med sitt svar så är man sedan med i en utlottning av ett fint pris.

Äggen kommer att placeras ut tisdag 26 mars och sedan ligga kvar till sista maj.

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg
victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se
Telefon: 0321-595175, 0766-435175

Några av konstäggen på Tjolöholms slott

Pia König ”Daruma” 2014

Marcus Jonsson ”Memento Mori” 2017

Publicerat av Rebecca Berndes den 15 mars 2024, senast ändrad den 15 mars 2024