När parkeringen på Marknadsplatsen stängs – här kan du ställa din bil

Senare i år öppnas en ny tillfällig parkering vid Boråsvägen, där kommer det bland annat gå att parkera istället för på Marknadsplatsen.

En närbild på en blå skylt med ett stort P på. Skylten sitter på en stolpe vid en parkering.

Kommunen håller just nu på att ta fram en handlingsplan för parkeringarna i tätorten. Förslagen och lösningarna i handlingsplanen kommer dock inte vara klara när Marknadsplatsen stängs för byggnation av Ulricehamns kulturhus. Däremot kommer en tillfällig lösning finnas på plats.

-Vi kommer att hänvisa de som brukar parkera på Marknadsplatsen till två olika platser, varav en befintlig och en ny tillfällig parkeringsplats, säger Johan Persson samordnare för kulturhusets arbetsgrupp i Ulricehamns kommun.

Den nya tillfälliga parkeringen, Björnen 6, kommer att ligga utmed Boråsvägen mittemot TP-huset och där kommer det finnas ca 100 parkeringsplatser.

-När vi fått de tillstånd som behövs kommer vi att iordningställa platsen och tydligare ordna med parkeringen. Ambitionen är att Björnen 6 ska vara i drift senare iår, säger Johan Persson.

Den redan befintliga parkeringen att använda är den vid Ulricaparken. Där finns totalt 78 parkeringsplatser.

-I dagsläget används cirka 15 platser dagtid, vilket innebär att det finns många platser att tillgå, säger Johan Persson.

Publicerat av Rebecca Berndes den 5 mars 2024, senast ändrad den 5 mars 2024