Elisabeth Johansson ny barn- och utbildningschef i Ulricehamns kommun

Det blir ett bekant ansikte som tar över som ny barn- och utbildningschef i Ulricehamns kommun. Elisabeth Johansson, som har hoppat in som ersättare på posten, blir nu ordinarie barn- och utbildningschef.

Elisabeth Johansson framför Ulricehamns stadshus.

Elisabeth Johansson har jobbat i Ulricehamns kommun sedan 1989, först som lärare och sedan femton år som chef på olika positioner. Hon var senast verksamhetschef för enheten skolutveckling innan hon i höstas gick in som tillförordnad barn- och utbildningschef.

Det blir således ingen stor omställning att fortsätta som ordinarie på den posten.

Tacksam och stolt

– Jag är tacksam och stolt över att få fortsatt förtroende att vara en del i arbetet med att utveckla sektor lärande i Ulricehamns kommun. Många processer är redan igång och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med frågor som måluppfyllelse, samverkan med näringslivet och arbetsmiljö.

Kommunchef Gustaf Olsson är nöjd med rekryteringen.

– Jag är mycket glad över att kunna erbjuda tjänsten som barn- och utbildningschef till Elisabeth Johansson. Hon har under den tid hon vikarierat på tjänsten visat att hon har ett stort driv och en vilja att utvecklas i den riktning som skolan i Ulricehamn behöver.

Mest lämpade

Han säger vidare att det var många erfarna och kompetenta sökande till tjänsten men att Elisabeth Johansson var den som av både arbetsgivare och fackliga organisationer ansågs vara den mest lämpade.

– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med Elisabeth och att följa henne och sektorn på den fortsatta resan.

Publicerat av Anders Rosenberg den 8 april 2024, senast ändrad den 8 april 2024