Årets hälsomånad närmar sig

Vad säger psykologen om barn och skärmar? Är du gravid och på jakt efter promenadsällskap? Vill du bli visad vägen till djup avslappning? Snart gör Hälsa för alla debut – en månad full av gratis aktiviteter som lockar till att testa något nytt och njuta av livet.

Kvinna som stretchar i solnedgången.

Nu blir tre arrangemang ett. I år omvandlar vi folkhälsoveckan, temavecka psykisk hälsa och fritid för alla till en fulländad hälsomånad för att ta ett nytt grepp om folkhälsan – på bredden och på djupet. Hälsa för alla är det nya.

– Det är en månad för alla ulricehamnare, oavsett plånbok. Jag hoppas att så många som möjligt passar på att utmana sig själva lite. Hjärnan mår bra av att testa nya saker, säger Malin Bast, folkhälsostrateg på Ulricehamns kommun.

Programmet bjuder på inspirerande föreläsningar och spännande aktiviteter för alla. Testa på klättring, ta med vännerna på en aktivitetsrunda med stationer för puls- och styrketräning eller lär dig mer om näringsrik mat, balanserade måltider och smarta kostvanor.

– Nytt för i år är våra aktivitetsrundor som öppnar upp till rörelseglädje när det passar var och en bäst. Rundorna har lite olika teman och berör bland annat cirkelträning och stressreducerande övningar för ökad närvaro, säger Malin.

Månaden arrangeras med föreningsliv, företagare och övriga civilsamhället. Fram till och med maj finns det möjlighet att fylla på programmet med gratis aktiviteter till invånarna.

– Tillsammans skapar vi en sprudlande förfest till sommaren, säger Malin.

Upptäck programmet

Hälsa för alla

Publicerat av Elin Ohlsson den 24 april 2024, senast ändrad den 24 april 2024

Kontakt