Vem ska få årets kulturpris och stipendier 2024?

Känner du en eldsjäl som lägger ned tid och engagemang inom kulturen eller som ungdomsledare i någon förening i kommunen?

Då kan du nominera den personen till kommunens kulturpris, kulturstipendium eller ungdomsledarstipendium. Nominerar gör du via en e-tjänst här på ulricehamn.se senast den 30 april. Du hittar bland annat e-tjänsten i spalten till höger på sidan för priser och stipendier.

Nominera kulturpristagare 2024

Kulturpriset delas ut till en person, förening eller institution som utfört en värdefull gärning inom kulturområdet. Kulturpristagaren ska vara folkbokförd i Ulricehamns kommun eller ha anknytning till kommunen. En förening eller organisation ska vara verksam inom Ulricehamns kommun. Kulturpriset är på 10 000 kronor.

Nominera kulturstipendiat 2024

Kulturstipendiet delas ut till en person som planerar att utbilda sig eller forska inom de konstnärliga områdena. Stipendiaten ska vara född, uppvuxen eller folkbokförd i Ulricehamns kommun. Du kan också nominera dig själv och därmed ansöka om stipendiet. Kulturstipendiet är på 10 000 kronor.

Nominera ungdomsledare 2024

Ungdomsledarstipendiet ska uppmuntra och stödja engagerade ungdomsledare i kommunen. Vi delar ut två stycken ungdomsledarstipendier varje år, som tilldelas 10 000 kronor vardera.

Läs mer på sidan för priser och stipendier.

Publicerat av Rebecca Berndes den 8 april 2024, senast ändrad den 8 april 2024