Klart vem som bygger nya Ryttershov

Nu är det klart vilken entreprenör som vunnit upphandlingen av om- och tillbyggnad av Ryttershov för att göra det till ett demenscentrum. Det blir Erik Larsson Bygg AB.

Gulröd byggnad omgiven av en grönskande trädgård

Arbetet med vård- och omsorgsboendet Ryttershov är ett av kommunens större byggprojekt. Totalt handlar det om nästan 11 000 kvadratmeter som ska förvandlas till 85 lägenheter, inklusive fyra parlägenheter.

− Vi har fått in många bra anbud från olika entreprenörer. Efter utvärdering av de inkomna anbuden blir det Erik Larsson Bygg AB som får i uppdrag att bygga det här, säger Kasper Johnander Eriksson, projektledare på Ulricehamns kommun.

Om- och tillbyggnadsarbetet kommer att ske i tre etapper och tanken är att verksamheten ska kunna pågå som vanligt i de delar av byggnaderna som inte berörs.

− Vi har jobbat med projekteringen av det här bygget i några år. Nu ser vi fram emot att få sätta spaden i jorden, säger Kasper Johnander Eriksson.

Förhoppningen är att byggstart för första etappen av nya Ryttershov ska ske efter sommaren.

Ulricehamns kommun har flera byggprojekt igång. Näst på tur för upphandling står F-6-skolan i Sanatorieskogen och därefter Gällstadgården.

Läs mer om projektet med nya Ryttershov demenscentrum.

Publicerat av Eva Wallin den 10 juni 2024, senast ändrad den 10 juni 2024