Vecka 23
NATIONALDAGEN
Lunch: Smörgåsbord
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmat: Räksmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka
ONSDAG
Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor
TORSDAG
Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås
Kvällsmat: Ost och potatisomelette
LÖRDAG
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra serveras med småpotatis
SÖNDAG
Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 24
MÅNDAG
Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelkompott med mjölk
Kvällsmat: Pastasallad med tonfisk och kapris, ägghalva
TISDAG
Lunch: Makrill serveras med stuvad spenat och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Raggmunk och stekt fläsk
ONSDAG
Lunch: Kålpudding serveras med brunsås, potatis och lingon
Dessert: Bärsoppa
Kvällsmat: Hemkokt äppelkräm och smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås
Dessert: Blåbärskaka med vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis
FREDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med potatismos och kall sås
Dessert : Rabarberkräm och mjölk
Kvällsmat: Omelette med stuvning och sallad
LÖRDAG
Lunch: Järpar serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Vit chokladmousse och hallonkompott
Kvällsmat: Potatissallad och korv
SÖNDAG
Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och potatis
Dessert: Gino och vaniljglass
Kvällsmat: Tacopaj
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 25
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv serveras med pepparrotsås och potatis
Dessert: Kall nyponsoppa med kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding med saftsås
TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med löksås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelette med champinjonsås och potatis
ONSDAG
Lunch: Stekt fisk med rödbetssås och potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Pytt i panna och ägg
TORSDAG
Lunch: Hemlagad ängamatsoppa och ostsmörgås
Dessert: Ananaspaj
Kvällsmat: Kökets val
MIDSOMMARAFTON
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och färskpotatis
Dessert: Jordgubbar och grädde
Kvällsmat: Smörgåstårta
MIDSOMMARDAGEN
Lunch: Kassler serveras med krämig potatisgratäng
Dessert: Glass serveras med hallonsås
Kvällsmat: Fransk potatissallad serveras med stekt kyckling
SÖNDAG
Lunch: Inkokt lax serveras med sauce verte och potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Crepes med räkstuvning
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 26
MÅNDAG
Lunch: Stuvad potatis och isterband
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Kvällsmat: Ugnspannkaka med lingon
TISDAG
Lunch: Citrus och persiljebakad fisk serveras med kall sås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding serveras med stekt potatis och lingon
ONSDAG
Lunch: Dillköttsgryta serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Cowboysoppa och ostsmörgås
Dessert: Katrinplommonkaka
Kvällsmat: Halv special med bröd, potatismos och rostad lök
FREDAG
Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen serveras med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa
LÖRDAG
Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Mangoparfait
Kvällsmat: Ostkaka serveras med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Champinjongratinerad kassler serveras med potatis
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 27
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv med tomat- och lök serveras med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Mannagrynspudding med sylt och grädde
TISDAG
Lunch: Mandelfisk serveras med apelsinsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad blomkålssoppa och kuvertbröd
ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever serveras med potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Skinkfrestelse
TORSDAG
Lunch: Grönsaksoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingon
FREDAG
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen serveras med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa
LÖRDAG
Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och kokt potatis
Dessert: Glass med hallonsås
Kvällsmat: Frödinge ostkaka med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Champinjon-gratinerad kassler serveras med potatisgratäng
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 28
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv serveras med senapssås och potatis
Dessert: Äppelmos och mjölk
Kvällsmat: Yoghurt och smörgås med matigt pålägg
TISDAG
Lunch: Krämig dillfisk serveras med potatismos
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka
ONSDAG
Lunch: Biff stroganoff serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Kycklingpytt serveras med en kall sås
TORSDAG
Lunch: Grön ärtpurésoppa med en créme fraichesklick och ostsmörgås
Dessert: Prinsessbakelse
Kvällsmat: Stekt falukorv med stekt potatis och stuvad spenat
FREDAG
Lunch: Köttbullar serveras med gräddsås, potatis och lingon
Dessert: Fjällkräm och mjölk
Kvällsmat: Räksmörgås
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med remouladsås och potatis
Dessert: Kesogrädde och bärsås
Kvällsmat: Falsk kalvdans serveras med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Créme fraichetårta
Kvällsmat: Laxröra med småpotatis och sallad
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 29
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Minestronesoppa och ostsmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka
ONSDAG
Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor
TORSDAG
Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Jordgubbar och vispad grädde
Kvällsmat: Ost och potatisomelette
LÖRDAG
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra och kulpotatis
SÖNDAG
Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 30
MÅNDAG
Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelkompott och mjölk
Kvällsmat: Pastasallad med tonfisk och kapris, ägghalva
TISDAG
Lunch: Stekt makrill serveras med stuvad spenat och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Raggmunk och stekt fläsk
ONSDAG
Lunch: Kålpudding serveras med brunsås, potatis och lingon
Dessert: Bärsoppa
Kvällsmat: Hemkokt äppelkräm och mjölk, smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa och ägghalva, ostsmörgås
Dessert: Blåbärskaka och vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta, rödbetssallad och potatis
FREDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med kall sås och potatismos
Dessert : Rabarberkräm och mjölk
Kvällsmat: Omelette med stuvning och sallad
LÖRDAG
Lunch: Järpar serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Vit chokladmousse och hallonkompott
Kvällsmat: Korv och potatissallad
SÖNDAG
Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och potatis
Dessert: Gino och vaniljglass
Kvällsmat: Tacopaj
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 31
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv serveras med pepparrotsås och potatis
Dessert: Kall nyponsoppa och kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding och saftsås
TISDAG
Lunch: Stekt fläsk serveras med löksås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning och sallad
ONSDAG
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Pytt i panna och ägg
TORSDAG
Lunch: Ängamatsoppa och ostsmörgås
Dessert: Ananaspaj
Kvällsmat: Tomatströmming och potatismos
FREDAG
Lunch: Köttfärslimpa serveras med champinjonsås och potatis
Dessert: Glass med chokladsås och rån
Kvällsmat: Kökets val
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med rödbetssås och potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Fransk potatissallad och stekt kyckling
SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad serveras med grönpepparsås och potatis
Dessert: Bärkaka
Kvällsmat: Crepes med räkstuvning
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag servers kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 32
MÅNDAG
Lunch: Stuvad potatis serveras med isterband
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Kvällsmat: Ugnspannkaka med lingon
TISDAG
Lunch: Citrus- och persiljebakad fisk med kall sås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding med stekt potatis och lingon
ONSDAG
Lunch: Dillköttsgryta serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Cowboysoppa och ostsmörgås
Dessert: Katrinplommonkaka
Kvällsmat: Halv special med bröd, potatismos och rostad lök
FREDAG
Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa och smörgås
LÖRDAG
Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Mangoparfait
Kvällsmat: Ostkaka med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Champinjongratinerad kassler serveras med potatis
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 33
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv med tomat- och lök serveras med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Mannagrynspudding med sylt och grädde
TISDAG
Lunch: Mandelfisk med apelsinsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad blomkålssoppa och kuvertbröd
ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever serveras med potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Skinkfrestelse
TORSDAG
Lunch: Grönsaksoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingon
FREDAG
Lunch: Matjesill, gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås och rån
Kvällsmat: Kaviarfrestelse med ägghalva
LÖRDAG
Lunch: Persiljejärpar serveras med sås och potatis
Dessert: Äpple- och päronparfait
Kvällsmat: Broccolipaj med kall sås
SÖNDAG
Lunch: Kyckling serveras med äppelcidersås och potatis
Dessert: Inkokta körsbär serveras med grädde
Kvällsmat: Potatissallad och rökt skinka
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 34
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv med senapssås och potatis
Dessert: Äppelmos med mjölk
Kvällsmat: Yoggi och smörgås med matigt pålägg
TISDAG Köttbullens dag
Lunch: Köttbullar med gräddsås, potatis och lingon
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka
ONSDAG
Lunch: Biff stroganoff serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Kycklingpytt med kall sås
TORSDAG
Lunch: Grön ärtpurésoppa med cremé fraicheklick och ostsmörgås
Dessert: Pannkakor med sylt
Kvällsmat: Falukorv med stekt potatis och stuvad spenat
FREDAG
Lunch: Vegetarisk Bolognese och pasta
Dessert: Fjällkräm
Kvällsmat: Räksmörgås
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk med remouladsås och potatis
Dessert: Kesogrädde med bärsås
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Cremé fraiche-tårta
Kvällsmat: Laxröra med småpotatis och sallad
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Vecka 35
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Minestronesoppa och smörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka
ONSDAG
Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert:
Bärkräm och mjölk Kvällsmat: Varma mackor
TORSDAG
Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv med potatismos och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Kokt fisk med dill- och kaviarsås och potatis
Dessert: Glass med hallonsås
Kvällsmat: Ost och potatisomelette
LÖRDAG
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra och kulpotatis
SÖNDAG
Lunch: Skinkstek med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka med sylt
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Om vår mat
Näringsrik och klimatanpassad mat
Maten lagas från grunden
Vi undviker halvfabrikat och tillsatser för näringsrik och mer smakrik mat. 90 procent av personalen är kockutbildade.
Maten lagas där den äts
Alla våra äldreboenden har tillagningskök där maten lagas på plats. Kockarna arbetar nära sina gäster och får därför direkt återkoppling.
Vi är snälla mot miljön
34 procent av alla våra råvaror är ekologiska och maten är i stor utsträckning säsongsanpassad och svensk. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från svenska gårdar och vår fisk är fångad med hållbara metoder. Eftersom ris är en råvara med stor miljöpåverkan har vi valt att servera det mer sällan. Istället serverar vi bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och finns i svenskproducerade alternativ.
Vi ger möjlighet att påverka
Representanter från de boende ger sina synpunkter via matråd där förslag och tips på förbättringar och önskemål om favoriträtter kan fångas upp. I samband med högtider som påsk, jul och midsommar serveras traditionsenliga rätter.
Vi skapar plats för samvaro
Måltiden är en lugn och trygg stund som främjar social samvaro.
Våra anpassningar av matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer och nordiska näringsrekommendationer.
Vi jobbar hela tiden med att utveckla matsedlarna och våra maträtter. Det gör vi i samarbete med våra matgäster. Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag. kost@ulricehamn.se
NATIONALDAGEN
Lunch: Smörgåsbord
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmat: Räksmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka
ONSDAG
Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor
TORSDAG
Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås
Kvällsmat: Ost och potatisomelette
LÖRDAG
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra serveras med småpotatis
SÖNDAG
Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelkompott med mjölk
Kvällsmat: Pastasallad med tonfisk och kapris, ägghalva
TISDAG
Lunch: Makrill serveras med stuvad spenat och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Raggmunk och stekt fläsk
ONSDAG
Lunch: Kålpudding serveras med brunsås, potatis och lingon
Dessert: Bärsoppa
Kvällsmat: Hemkokt äppelkräm och smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås
Dessert: Blåbärskaka med vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis
FREDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med potatismos och kall sås
Dessert : Rabarberkräm och mjölk
Kvällsmat: Omelette med stuvning och sallad
LÖRDAG
Lunch: Järpar serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Vit chokladmousse och hallonkompott
Kvällsmat: Potatissallad och korv
SÖNDAG
Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och potatis
Dessert: Gino och vaniljglass
Kvällsmat: Tacopaj
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv serveras med pepparrotsås och potatis
Dessert: Kall nyponsoppa med kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding med saftsås
TISDAG
Lunch: Stekt fläsk med löksås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelette med champinjonsås och potatis
ONSDAG
Lunch: Stekt fisk med rödbetssås och potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Pytt i panna och ägg
TORSDAG
Lunch: Hemlagad ängamatsoppa och ostsmörgås
Dessert: Ananaspaj
Kvällsmat: Kökets val
MIDSOMMARAFTON
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och färskpotatis
Dessert: Jordgubbar och grädde
Kvällsmat: Smörgåstårta
MIDSOMMARDAGEN
Lunch: Kassler serveras med krämig potatisgratäng
Dessert: Glass serveras med hallonsås
Kvällsmat: Fransk potatissallad serveras med stekt kyckling
SÖNDAG
Lunch: Inkokt lax serveras med sauce verte och potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Crepes med räkstuvning
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Stuvad potatis och isterband
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Kvällsmat: Ugnspannkaka med lingon
TISDAG
Lunch: Citrus och persiljebakad fisk serveras med kall sås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding serveras med stekt potatis och lingon
ONSDAG
Lunch: Dillköttsgryta serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Cowboysoppa och ostsmörgås
Dessert: Katrinplommonkaka
Kvällsmat: Halv special med bröd, potatismos och rostad lök
FREDAG
Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen serveras med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa
LÖRDAG
Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Mangoparfait
Kvällsmat: Ostkaka serveras med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Champinjongratinerad kassler serveras med potatis
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv med tomat- och lök serveras med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Mannagrynspudding med sylt och grädde
TISDAG
Lunch: Mandelfisk serveras med apelsinsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad blomkålssoppa och kuvertbröd
ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever serveras med potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Skinkfrestelse
TORSDAG
Lunch: Grönsaksoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingon
FREDAG
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen serveras med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa
LÖRDAG
Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och kokt potatis
Dessert: Glass med hallonsås
Kvällsmat: Frödinge ostkaka med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Champinjon-gratinerad kassler serveras med potatisgratäng
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv serveras med senapssås och potatis
Dessert: Äppelmos och mjölk
Kvällsmat: Yoghurt och smörgås med matigt pålägg
TISDAG
Lunch: Krämig dillfisk serveras med potatismos
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka
ONSDAG
Lunch: Biff stroganoff serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Kycklingpytt serveras med en kall sås
TORSDAG
Lunch: Grön ärtpurésoppa med en créme fraichesklick och ostsmörgås
Dessert: Prinsessbakelse
Kvällsmat: Stekt falukorv med stekt potatis och stuvad spenat
FREDAG
Lunch: Köttbullar serveras med gräddsås, potatis och lingon
Dessert: Fjällkräm och mjölk
Kvällsmat: Räksmörgås
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med remouladsås och potatis
Dessert: Kesogrädde och bärsås
Kvällsmat: Falsk kalvdans serveras med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Créme fraichetårta
Kvällsmat: Laxröra med småpotatis och sallad
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Minestronesoppa och ostsmörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka
ONSDAG
Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor
TORSDAG
Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Jordgubbar och vispad grädde
Kvällsmat: Ost och potatisomelette
LÖRDAG
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra och kulpotatis
SÖNDAG
Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelkompott och mjölk
Kvällsmat: Pastasallad med tonfisk och kapris, ägghalva
TISDAG
Lunch: Stekt makrill serveras med stuvad spenat och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Raggmunk och stekt fläsk
ONSDAG
Lunch: Kålpudding serveras med brunsås, potatis och lingon
Dessert: Bärsoppa
Kvällsmat: Hemkokt äppelkräm och mjölk, smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa och ägghalva, ostsmörgås
Dessert: Blåbärskaka och vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta, rödbetssallad och potatis
FREDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med kall sås och potatismos
Dessert : Rabarberkräm och mjölk
Kvällsmat: Omelette med stuvning och sallad
LÖRDAG
Lunch: Järpar serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Vit chokladmousse och hallonkompott
Kvällsmat: Korv och potatissallad
SÖNDAG
Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och potatis
Dessert: Gino och vaniljglass
Kvällsmat: Tacopaj
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv serveras med pepparrotsås och potatis
Dessert: Kall nyponsoppa och kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding och saftsås
TISDAG
Lunch: Stekt fläsk serveras med löksås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning och sallad
ONSDAG
Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Pytt i panna och ägg
TORSDAG
Lunch: Ängamatsoppa och ostsmörgås
Dessert: Ananaspaj
Kvällsmat: Tomatströmming och potatismos
FREDAG
Lunch: Köttfärslimpa serveras med champinjonsås och potatis
Dessert: Glass med chokladsås och rån
Kvällsmat: Kökets val
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk serveras med rödbetssås och potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Fransk potatissallad och stekt kyckling
SÖNDAG
Lunch: Kotlettrad serveras med grönpepparsås och potatis
Dessert: Bärkaka
Kvällsmat: Crepes med räkstuvning
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag servers kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Stuvad potatis serveras med isterband
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Kvällsmat: Ugnspannkaka med lingon
TISDAG
Lunch: Citrus- och persiljebakad fisk med kall sås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding med stekt potatis och lingon
ONSDAG
Lunch: Dillköttsgryta serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och smörgås med matigt pålägg
TORSDAG
Lunch: Cowboysoppa och ostsmörgås
Dessert: Katrinplommonkaka
Kvällsmat: Halv special med bröd, potatismos och rostad lök
FREDAG
Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa och smörgås
LÖRDAG
Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Mangoparfait
Kvällsmat: Ostkaka med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Champinjongratinerad kassler serveras med potatis
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv med tomat- och lök serveras med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Mannagrynspudding med sylt och grädde
TISDAG
Lunch: Mandelfisk med apelsinsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad blomkålssoppa och kuvertbröd
ONSDAG
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever serveras med potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Skinkfrestelse
TORSDAG
Lunch: Grönsaksoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingon
FREDAG
Lunch: Matjesill, gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås och rån
Kvällsmat: Kaviarfrestelse med ägghalva
LÖRDAG
Lunch: Persiljejärpar serveras med sås och potatis
Dessert: Äpple- och päronparfait
Kvällsmat: Broccolipaj med kall sås
SÖNDAG
Lunch: Kyckling serveras med äppelcidersås och potatis
Dessert: Inkokta körsbär serveras med grädde
Kvällsmat: Potatissallad och rökt skinka
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Köttkorv med senapssås och potatis
Dessert: Äppelmos med mjölk
Kvällsmat: Yoggi och smörgås med matigt pålägg
TISDAG Köttbullens dag
Lunch: Köttbullar med gräddsås, potatis och lingon
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka
ONSDAG
Lunch: Biff stroganoff serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Kycklingpytt med kall sås
TORSDAG
Lunch: Grön ärtpurésoppa med cremé fraicheklick och ostsmörgås
Dessert: Pannkakor med sylt
Kvällsmat: Falukorv med stekt potatis och stuvad spenat
FREDAG
Lunch: Vegetarisk Bolognese och pasta
Dessert: Fjällkräm
Kvällsmat: Räksmörgås
LÖRDAG
Lunch: Stekt fisk med remouladsås och potatis
Dessert: Kesogrädde med bärsås
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
SÖNDAG
Lunch: Kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Cremé fraiche-tårta
Kvällsmat: Laxröra med småpotatis och sallad
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
MÅNDAG
Lunch: Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Minestronesoppa och smörgås
TISDAG
Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka
ONSDAG
Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert:
Bärkräm och mjölk Kvällsmat: Varma mackor
TORSDAG
Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv med potatismos och gurkmajonnäs
FREDAG
Lunch: Kokt fisk med dill- och kaviarsås och potatis
Dessert: Glass med hallonsås
Kvällsmat: Ost och potatisomelette
LÖRDAG
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra och kulpotatis
SÖNDAG
Lunch: Skinkstek med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka med sylt
Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost
Näringsrik och klimatanpassad mat
Maten lagas från grunden
Vi undviker halvfabrikat och tillsatser för näringsrik och mer smakrik mat. 90 procent av personalen är kockutbildade.
Maten lagas där den äts
Alla våra äldreboenden har tillagningskök där maten lagas på plats. Kockarna arbetar nära sina gäster och får därför direkt återkoppling.
Vi är snälla mot miljön
34 procent av alla våra råvaror är ekologiska och maten är i stor utsträckning säsongsanpassad och svensk. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från svenska gårdar och vår fisk är fångad med hållbara metoder. Eftersom ris är en råvara med stor miljöpåverkan har vi valt att servera det mer sällan. Istället serverar vi bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och finns i svenskproducerade alternativ.
Vi ger möjlighet att påverka
Representanter från de boende ger sina synpunkter via matråd där förslag och tips på förbättringar och önskemål om favoriträtter kan fångas upp. I samband med högtider som påsk, jul och midsommar serveras traditionsenliga rätter.
Vi skapar plats för samvaro
Måltiden är en lugn och trygg stund som främjar social samvaro.
Våra anpassningar av matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer och nordiska näringsrekommendationer.
Vi jobbar hela tiden med att utveckla matsedlarna och våra maträtter. Det gör vi i samarbete med våra matgäster. Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag. kost@ulricehamn.se