Om vår mat
Näringsrik och klimatanpassad mat
Maten lagas från grunden
Vi undviker halvfabrikat och tillsatser för näringsrik och mer smakrik mat. 90 procent av personalen är kockutbildade.
Maten lagas där den äts
Alla våra äldreboenden har tillagningskök där maten lagas på plats. Kockarna arbetar nära sina gäster och får därför direkt återkoppling.
Vi är snälla mot miljön
34 procent av alla våra råvaror är ekologiska och maten är i stor utsträckning säsongsanpassad och svensk. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från svenska gårdar och vår fisk är fångad med hållbara metoder. Eftersom ris är en råvara med stor miljöpåverkan har vi valt att servera det mer sällan. Istället serverar vi bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och finns i svenskproducerade alternativ.
Vi ger möjlighet att påverka
Representanter från de boende ger sina synpunkter via matråd där förslag och tips på förbättringar och önskemål om favoriträtter kan fångas upp. I samband med högtider som påsk, jul och midsommar serveras traditionsenliga rätter.
Vi skapar plats för samvaro
Måltiden är en lugn och trygg stund som främjar social samvaro.
Våra anpassningar av matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer och nordiska näringsrekommendationer.
Vi jobbar hela tiden med att utveckla matsedlarna och våra maträtter. Det gör vi i samarbete med våra matgäster. Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag till kost@ulricehamn.se.
Solrosen
Vecka 12
Måndag
Lunch: Fylld lunchkorv med potatismos och kall sås
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor och stekt ägg
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Kökets val
Dessert: Bärkräm med mjölk
Kvällsmat: Bondomelett med varma grönsaker
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Tacopaj med kall sås och grönsaker
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Rotfruktsgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt strömming med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Potatissallad med kallskuret
Torsdag
Lunch: Gulaschsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med glass
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Kotlettrad med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Vit kladdkaka med hallon och grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Hökerumsgården
Vecka 12
Måndag
Lunch: Fylld lunchkorv med senapssås och kokt potatis
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever och kokt potatis
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Säsongens paj
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Grönsaksgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Torsdag
Lunch: Hedvigsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med glass
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Stek med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Parkgården
Vecka 12
Måndag
Lunch: Ostgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Ängamatssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor och stekt ägg
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Köttfärsgryta med vitkål och kokt potatis
Dessert: Krusbärskräm med mjöl
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Tacopaj med turkisk yoghurt och sallad
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Kycklinggryta med rotfrukter och timjan serveras med kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och dillstuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Grönsaksgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Potatissallad med rökt skinka
Torsdag
Lunch: Hedvigsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med glass
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med sparrisstuvning
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Skinkstek med skysås och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Ekero
Vecka 12
Måndag
Lunch: Ostgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Ängamatssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever och kokt potatis
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Kökets val
Dessert: Kökets val
Kvällsmat: Kökets val
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Säsongens paj
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Potatissallad med rökt skinka
Torsdag
Lunch: Hedvigsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med toskatäcka och grädde
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Smörgåstårta
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Omelett med sparrisstuvning och sallad
Söndag
Lunch: Skinkstek med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Ryttershov
Vecka 12
Måndag
Lunch: Fylld lunchkorvmed potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad pyttipanna
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Färsrätt med brunsås och kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Pastagratäng med heta grönsaker
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatismos och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Havets dill- och citronbiff med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Säsongens paj
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Krämig grönsaksgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis
Dessert: Glass med chokladsås
Kvällsmat: Potatissallad med örtmarinerad kyckling
Torsdag
Lunch: Gulaschsoppa och hembakat bröd
Dessert: Rabarberkaka med vaniljsås
Kvällsmat: Winerkorv med potatismos och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med sparrisstuvning och sallad
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Parfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Kotlettrad med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Näringsrik och klimatanpassad mat
Maten lagas från grunden
Vi undviker halvfabrikat och tillsatser för näringsrik och mer smakrik mat. 90 procent av personalen är kockutbildade.
Maten lagas där den äts
Alla våra äldreboenden har tillagningskök där maten lagas på plats. Kockarna arbetar nära sina gäster och får därför direkt återkoppling.
Vi är snälla mot miljön
34 procent av alla våra råvaror är ekologiska och maten är i stor utsträckning säsongsanpassad och svensk. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från svenska gårdar och vår fisk är fångad med hållbara metoder. Eftersom ris är en råvara med stor miljöpåverkan har vi valt att servera det mer sällan. Istället serverar vi bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och finns i svenskproducerade alternativ.
Vi ger möjlighet att påverka
Representanter från de boende ger sina synpunkter via matråd där förslag och tips på förbättringar och önskemål om favoriträtter kan fångas upp. I samband med högtider som påsk, jul och midsommar serveras traditionsenliga rätter.
Vi skapar plats för samvaro
Måltiden är en lugn och trygg stund som främjar social samvaro.
Våra anpassningar av matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer och nordiska näringsrekommendationer.
Vi jobbar hela tiden med att utveckla matsedlarna och våra maträtter. Det gör vi i samarbete med våra matgäster. Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag till kost@ulricehamn.se.
Vecka 12
Måndag
Lunch: Fylld lunchkorv med potatismos och kall sås
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor och stekt ägg
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Kökets val
Dessert: Bärkräm med mjölk
Kvällsmat: Bondomelett med varma grönsaker
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Tacopaj med kall sås och grönsaker
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Rotfruktsgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt strömming med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Potatissallad med kallskuret
Torsdag
Lunch: Gulaschsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med glass
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Kotlettrad med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Vit kladdkaka med hallon och grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Vecka 12
Måndag
Lunch: Fylld lunchkorv med senapssås och kokt potatis
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever och kokt potatis
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Säsongens paj
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Grönsaksgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Torsdag
Lunch: Hedvigsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med glass
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med stuvning
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Stek med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Vecka 12
Måndag
Lunch: Ostgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Ängamatssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor och stekt ägg
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Köttfärsgryta med vitkål och kokt potatis
Dessert: Krusbärskräm med mjöl
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Tacopaj med turkisk yoghurt och sallad
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Kycklinggryta med rotfrukter och timjan serveras med kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och dillstuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Grönsaksgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Potatissallad med rökt skinka
Torsdag
Lunch: Hedvigsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med glass
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med sparrisstuvning
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Skinkstek med skysås och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Vecka 12
Måndag
Lunch: Ostgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Ängamatssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad kycklinglever och kokt potatis
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Kökets val
Dessert: Kökets val
Kvällsmat: Kökets val
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatis och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Kräftströmming med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Säsongens paj
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Potatissallad med rökt skinka
Torsdag
Lunch: Hedvigsoppa och smörgås
Dessert: Rabarberkaka med toskatäcka och grädde
Kvällsmat: Halvspecial med potatismos och rostad lök
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Smörgåstårta
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Omelett med sparrisstuvning och sallad
Söndag
Lunch: Skinkstek med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis
Vecka 12
Måndag
Lunch: Fylld lunchkorvmed potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås
Tisdag
Lunch: Gräddstuvad pyttipanna
Dessert: Dessertkaka
Kvällsmat: Blomkålsgratäng
Onsdag
Lunch: Färsrätt med brunsås och kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Pastagratäng med heta grönsaker
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med fläsk och smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Kokt korv med potatismos och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Havets dill- och citronbiff med potatismos
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Säsongens paj
Lördag
Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med brunsås och kokt potatis
Dessert: Vit chokladmousse med hallonkompott
Kvällsmat: Gubbröra med kokt potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Stekt kycklinglårflé med örthollandaise och kokt potatis
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljglass
Kvällsmat: Varm smörgåsbakelse
Vecka 13
Måndag
Lunch: Isterband och stuvad potatis
Dessert: Våfflor med sylt och grädde
Kvällsmat: Krämig grönsaksgratäng
Tisdag
Lunch: Stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis
Dessert: Änglamat
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde
Onsdag
Lunch: Burgundisk köttgryta med kokt potatis
Dessert: Glass med chokladsås
Kvällsmat: Potatissallad med örtmarinerad kyckling
Torsdag
Lunch: Gulaschsoppa och hembakat bröd
Dessert: Rabarberkaka med vaniljsås
Kvällsmat: Winerkorv med potatismos och gurkmajonnäs
Fredag
Lunch: Påsklunch
Dessert: Rulltårtebakelse
Kvällsmat: Omelett med sparrisstuvning och sallad
Lördag
Lunch: Varmrökt lax med romsås och kokt potatis
Dessert: Parfait
Kvällsmat: Smörgåstårta
Söndag
Lunch: Kotlettrad med rödvinssky och potatisgratäng
Dessert: Kladdkaka med grädde
Kvällsmat: Tonfiskröra med kokt potatis