God mat efter tycke och smak

Ska maten ätas upp och göra nytta så är en förutsättning att den är god. Varje äldreboende har ett matråd som träffas två gånger per år. Här diskuteras aktuella matfrågor. Du får gärna, som anhörig eller besökare på något av våra äldreboenden, äta tillsammans med de boende.

Vi undviker halvfabrikat och tillsatser. Istället lagas maten i största möjliga mån från grunden. Vi strävar efter att erbjuda ett färgrikt salladsbord med olika former och färger som ökar matglädjen. Både kalla och varma grönsaker serveras varje dag.

• Måltiderna utgår från matgästens vanor och önskemål.
• Kulinarisk kvalitet – presentation, doft, smakbalans, variation i konsistens och smak.
• Möjlighet att välja alternativa rätter, tillbehör och måltidsdryck.
• Maten serveras på ett tilltalande sätt som buffé alternativt bordsservering.
• Det finns en dialog mellan matgäster och de som lagar maten.

Är du intresserad av att provsmaka så behöver du hör av dig i förväg. För att minska matsvinnet i kommunen lagar vi bara den mat som vi vet går åt. Hör av dig till respektive boende, gärna någon dag i förväg.

Prislista:

Dagens lunch, varmrätt, sallad, bröd, måltidsdryck och kaffe

Kommunanställda, studerande och pensionärer 57 kronor

Övriga 77 kronor

Kvällsmat 35 kronor

 

Telefonnummer till alla kök:

Ekero, Gällstad
Birgitta Holmqvist
birgitta.holmqvist@ulricehamn.se
0321- 95219

Ulricehamns resurscenter (URC) och hemsänd mat
Carina Johansson

carina.johansson4@ulricehamn.se
0321-595707

Hökerumsgården
Anette Lindgren
anette.lindgren@ulricehamn.se
0321-595248

Parkgården, Dalum
Helen Nilsson
Helen.nilsson@ulricehamn.se
0321-595244

Ryttershov
Eva Strålin
eva.stralin@ulricehamn.se
0321-595199

Solrosen
Marie Westerholm
marie.westerholm@ulricehamn.se
0321-595780


Publicerat av Anette Westerlund den 23 oktober 2019, senast ändrad den 29 oktober 2019