God mat efter tycke och smak

Ska maten ätas upp och göra nytta så är en förutsättning att den är god. Varje äldreboende har ett matråd som träffas två gånger per år. Här diskuteras aktuella matfrågor. Du får gärna, som anhörig eller besökare på något av våra äldreboenden, äta tillsammans med de boende.

Vi undviker halvfabrikat och tillsatser

Istället lagas maten i största möjliga mån från grunden. Vi strävar efter att erbjuda ett färgrikt salladsbord med olika former och färger som ökar matglädjen. Både kalla och varma grönsaker serveras varje dag.

  • Måltiderna utgår från matgästens vanor och önskemål.
  • Kulinarisk kvalitet – presentation, doft, smakbalans, variation i konsistens och smak.
  • Möjlighet att välja alternativa rätter, tillbehör och måltidsdryck.
  • Maten serveras på ett tilltalande sätt som buffé alternativt bordsservering.
  • Det finns en dialog mellan matgäster och de som lagar maten.

 

 

Publicerat av Anette Westerlund den 23 oktober 2019, senast ändrad den 16 september 2020 av Ulrika Emtervall

Hjälpte informationen på denna sida dig?