Hållbar mat

Våra maträtter är därför baserade på mycket grönsaker och ekologiska och säsongsanpassade produkter. Drygt 40 procent av det som serveras är ekologiskt  och vi är en bra bit på väg mot det politiska målet att 2021 använda minst 50 procent ekologiska råvaror. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från Sverige. Vi serverar färsk och fryst fisk som är MSC-märkt. Det innebär att fisken är fångad med hållbara metoder. Ris har stor miljöpåverkan och därför vi valt att minska antalet serveringar i menyn. Istället serveras mer bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och ofta har ursprung från Sverige.

Det här gäller:

• Svinnet i kök, vid servering och från tallriken minimeras.
• Livsmedel väljs som producerats med hänsyn till miljö, djurskydd och social hållbarhet.
• Vildfångad fisk som köps in kommer från stabila bestånd och har fiskats med omsorg om miljö.
• Andelen kött begränsas och ersätts med andra proteinrika livsmedel.
• Frukt och grönsaker väljs efter säsong.
• Avfall källsorteras.


Publicerat av Anette Westerlund den 23 oktober 2019, senast ändrad den 28 oktober 2019