Nionde upplagan av folkhälsoveckan är här

Under perioden 3 till 9 oktober äger årets folkhälsovecka rum – ett tillfälle att boosta den mentala och fysiska hälsan.

Kvinna som stretchar i solnedgången

– Hälsan hos kommuninvånarna är i det stora hela god, men det är ganska få som följer rekommendationer kring matvanor och fysisk aktivitet. Tanken är att årets programutbud ska spegla detta och få fler att lära sig mer om hur vi kan påverka hälsan, säger Felix Lekare, folkhälsostrateg på Ulricehamns kommun.

Under veckan finns det möjlighet att upptäcka olika discipliner inom ridsporten, lära sig hur kost kan bidra till välmående i vardagen eller ta nästa steg i träningen med rätt lyftteknik. Alla aktiviteter är gratis, men vissa kräver anmälan.

– Jag vill lyfta fram den kunskap och omtanke som engagerade föreningar, företag och lokala studieförbund bidrar med under veckan. Vi hoppas att årets aktiviteter bjuder in ulricehamnarna till att prova på saker som de annars inte hade gjort, säger Felix.

Schema för folkhälsoveckan 2022

Publicerat av Elin Ohlsson den 27 september 2022, senast ändrad den 9 september 2022