Välkommen på invigning av Reflektion

Med yoga, 1300-talsmusik och en historisk guidning på programmet är det dags för invigning av skulpturen Reflektion som står längs med cykelbanan vid Vädersholm.

Sedan november förra året har skulpturen Reflektion stått längs med cykelbanan vid Vädersholm i Hökerum. Nu är det dags för invigning av skulpturen som skapats av konstnären Fredrik Wretman.

-Vi tror att Fredrik Wretmans konstverk uppmuntrar till att man kanske slår sig ner en stund och betraktar platsen, säger Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg i Ulricehamns kommun.

Att skulpturen placerats just vid Vädersholm beror på att det är en intressant historisk plats och en plats man kan reflektera över. Kom och hör om mer bakgrunden till valet av plats och om Fredrik Wretman. På plats finns Sabina Henriksson som spelar 1300-talsmusik. Det kommer även att hållas en historisk guidning av Vädersholm med kommunens kultursekreterare Michael Jensen. Och den som vill kan ta med en egen fikakorg.

– Ta med en yogamatta också, för det kommer också hållas ett yogapass med Jessica Feufel för den som vill. Och man får gärna klä sig i orange kläder, säger Victoria Klaiber Svensson.

Kommunstyrelsens ordförande Wiktor Öberg och kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Klas Redin finns på plats för att inviga skulpturen.

Invigning, placering och framtagande av konstverket har gjorts i samarbete med Södra Vings hembygdsförening och Hökerums väg- och samhällsförening.

Tid och plats

Lördag 4 maj kl 10.
Vädersholm i Hökerum

Frågor?

För mer information kontakta:

Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg
victoria.klaibersvensson@ulricehamn.se
Telefon: 0321-595175, 0766-435175

Publicerat av Rebecca Berndes den 29 april 2024, senast ändrad den 26 april 2024