De ska bygga Ulricehamns kulturhus

Intresset för att få vara med och bygga Ulricehamns kulturhus har varit stort. Totalt åtta företag har lämnat anbud med förhoppningen om att bli byggentreprenör för projektet.

I

Våren 2026 är det tänkt att första spadtaget ska tas för Ulricehamns kulturhus och efter en upphandling och en omfattande urvalsprocess är det nu klart att det blir Boråsbaserade byggentreprenören T3 som kommer att bygga Ulricehamns kulturhus.

-Det har varit en inspirerande och rolig process med bra anbud rätt igenom, säger Björn Törnqvist, projektledare för fastighet i Ulricehamns kommun.

Totalt har åtta byggföretag varit med i upphandlingen och alla har genomgått en omfattande urvalsprocess innan det blev klart vilket företag som fick uppdraget.

-Det är jätteroligt att det funnits ett så stort intresse att förverkliga Ulricehamns kulturhus, säger Johan Persson samordnare för kulturhusets arbetsgrupp.

Under urvalsprocessen fick alla företag lämna ett skriftligt anbud där de beskrivit sin organisation och arbetssätt i partnering, vilket är det arbetssätt som ska användas i bygget av kulturhuset. Företagen har även fått lämna svar på specifika frågeställningar kopplat till kulturhusprojektet och därefter har alla varit på muntlig anbudspresentation och intervju.

-Flera av Sveriges största bolag lämnade anbud och de höll genomgående hög kvalitet och alla hade tidigare jobbat enligt partnering, säger Johan Persson samordnare för kulturhusets arbetsgrupp.

För att kunna utvärdera anbuden på ett bra sätt har alla moment poängsatts utifrån ett poängsystem där man tittat på både kvalitet och arvode.

-Efter utvärderingen kunde vi utse T3 till vår entreprenör i det här projektet. Men vi är tacksamma för det intresse och stora engagemang alla anbudsgivare lagt ner, säger Björn Törnqvist, projektledare för fastighet i Ulricehamns kommun.

 

För mer information kontakta:

Johan Persson, samordnare för kulturhusets arbetsgrupp, Ulricehamns kommun
johan.persson1@ulricehamn.se
0321-59 50 69

Björn Törnqvist, projektledare fastighet, Ulricehamns kommun
bjorn.tornqvist@ulricehamn.se
0766-43 52 01

 

Om partering

Partering är ett arbetssätt, i det här fallet ett fördjupat samarbete mellan Ulricehamns kommun som beställare/byggherre och flera parter, såsom konsulter, arkitekter, entreprenörer och andra nyckelaktörer. Enkelt beskrivet så kan man säga att allt som rör byggprocessen hamnar under ett och samma tak, i det här fallet byggentreprenörens tak.

Tanken är att göra byggprocessen så effektiv som möjligt och genom att tidigt börja jobba tätt ihop undvika kostsamma missförstånd och tidskrävande omarbetningar.

Publicerat av Rebecca Berndes den 6 maj 2024, senast ändrad den 6 maj 2024