Längdskidor och skidspår

Vintern 2017 bjuder på fina skidspår. Varför inte testa världscupbanan? Just nu har vi ett konstsnöspår som mäter cirka 9 km om du åker alla slingor och backar. Vill du kan du hoppa över de värsta backarna. Grundslingan på elljusspåret åker du i båda riktningarna. Uppdaterad spårstatus och information om spåret hittar du på skidspår.se med länken nedan.

Skidåkare under Världscupen 21-22 januari 2017.Skidåkare under Världscupen 21-22 januari 2017. Foto: Charbel Sader

OBS: I och med Västgötaloppet den 11-12 februari, kommer spåren att stängas av för allmän åkning under dessa dagar fram tills dess att tävlingen är avslutad. 

Spårstatus

Spårstatus på skidspår.se

Uthyrning och omklädning

På Lassalyckan finns Ulricehamns IF:s klubbstuga där det finns omklädningsrum, toaletter, värmestuga och vallningsbod som upplåts till allmänheten. Här kan du också hyra skidor till hela familjen. Klubbstugan, värmestugan och vallaboden är öppna för allmänheten måndag – söndag 07:00 – 22:00.

Uthyrning av skidor, information på uif.se

För elit och för hela familjen

På Lassalyckan hittar du spår som passar alla kategorier av skidåkare, allt från elit till barnfamiljer. Vill du fika eller grilla korv ute i snön finns fem rastplatser där du kan tända en eld och lägga några korvar på gallret.

Du behöver ett åkkort

sparkort_snosakert

Spårkortspriser 2017

För skidåkning på konstsnöspåret, spår på 5 km, 10 km och 15 km, krävs åkkort för vuxna över 16 år. Du kan köpa åkkort i UIF:s klubbstuga, Team Sportia-butiken i Ulricehamn samt under kvällar och helger vid värmestugan i UIF-stugan.

Längdskidor på golfbanan – avgiftsfritt

Så fort det är möjligt så prepareras skidspåren på golfbanan, oftast är det på golfbanan som skidsäsongen startar. På golfbanan finns också bra pulkabackar. Skidåkning på golfbanan är avgiftsfri.


Publicerat av Charbel Sader den 16 januari 2015, senast ändrad den 10 februari 2017 av Ulrika Emtervall

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?