Landsbygdsutveckling

Landsbygdsutveckling uppstår i samspelet mellan stad och land, globalt, regionalt och lokalt. Det innebär att de flesta beslut som fattas påverkar landsbygdens utveckling. Ulricehamns kommun består till stor del av landsbygd och det är viktigt att det finns förutsättningar för utveckling av landsbygden.

Landsbygd i Knätte. Foto: Jan TöveFoto: Jan Töve

På uppdrag av Ulricehamns kommun ansvarar Näringsliv Ulricehamn AB för frågor kring landsbygdsutveckling. Landsbygdsutvecklaren på Näringsliv Ulricehamn AB verkar för samordning och som samtalspartner mellan näringsliv, föreningar, byalag och privatpersoner med flera.

Det finns möjlighet för utvecklingsgrupper i Ulricehamns kommun att ansöka om bidrag för att främja utvecklingen på landsbygden. Bidragen är uppdelade i årligt administrativt stöd samt bidrag för kostnadskrävande projekt. För att läsa mer om respektive bidrag, vänligen se bifogade regler i högerspalten. Vid frågor kontaktas landsbygdsutvecklare på Näringsliv Ulricehamn AB, se kontaktuppgifter nedan.

Näringsidkare som erbjuder hemsändning av dagligvaror till boende utanför centralorten har möjlighet att söka hemsändningsbidrag för ändamålet. För att läsa mer om bidraget samt kriterier med mera, vänligen se bifogade regler i högerspalten. Vid frågor kontaktas landsbygdsutvecklare på Näringsliv Ulricehamn AB, se kontaktuppgifter nedan.

Kontaktuppgifter till landsbygdsutvecklaren

Näringsliv Ulricehamn AB
Charlotte Hermansson Svensson
0321-59 59 67
charlotte.svensson@nuab.eu
Järnvägstorget 2B
52330 Ulricehamn

www.nuab.eu

 


Publicerat av Ulrika Emtervall den 21 mars 2018, senast ändrad den 3 april 2018 av Elin Johansson

Hjälpte informationen på denna sida dig?